Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν;

default image

Σε επιδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στα σύνορα Αφγανιστάν -Πακιστάν, φέρεται να σκοτώθηκε ο Αχτάρ Μανσούρ

Νεκρός είναι πιθανόν ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, μετά από επιδρομή αεροσκαφών των ΗΠΑ σε απομακρυσμένη περιοχή, στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Ο θάνατος του Αχτάρ Μανσούρ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο αν ισχύει είναι πιθανόν να αποτελέσει εμπόδιο στην προοπτική για έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών. Να σημειωθεί ότι μόλις πέρσι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ιδρυτή των Ταλιμπάν, Μοχάμαντ Ομάρ, ο οποίος είχε σκοτωθεί τουλάχιστον δύο χρόνια νωρίτερα.

Η αεροπορική αποστολή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, είχε την άδεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι και σ’ αυτή συμμετείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ επιβεβαίωσε ότι η επιδρομή είχε στόχο τον Μανσούρ, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την τύχη του. Οι Ταλιμπάν, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση αλλά δύο διοικητές κοντά στον Μανσούρ αρνήθηκαν ότι είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το Reuters, η προσοχή έχει επικεντρωθεί στο νούμερο 2 της οργάνωσης, τον Σιραγιουντίν Χακάνι, τον επικεφαλής του δικτύου που κατηγορείται για τις περισσότερες από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στην Καμπούλ. Ο Χακάνι εμφανίζεται αντίθετος στις διαπραγματεύσεις και σε περίπτωση που ανέβει στην ιεραρχία, τότε οι προοπτικές για συζητήσεις αναμένεται να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα