Νεκρός στο κελί του δράστης της πρώτης επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους

Νεκρός στο κελί του δράστης της πρώτης επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους

Ο "Τυφλός Σεΐχης" Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στο κελί του, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του

Νεκρός στο κελί του, όπου κρατείτο τα τελευταία 20 χρόνια, εντοπίστηκε σήμερα ένας εκ των επτά δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που είχε συγκλονίσει την υφήλιο στις 26 Φεβρουαρίου του 1993.

Ο λόγος για τον Αιγύπτιο Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν, γνωστό και ως “Τυφλό Σεΐχη”, ο οποίος θεωρείται ο ενορχηστρωτής του χτυπήματος αυτού στους Δίδυμους Πύργους. Ο Ραχμάν και άλλοι τρεις ισλαμιστές που ανήκαν στην οργάνωσή του με όνομα “Al-Gama’a al-Islamiyya” καταδικάστηκαν συνολικά σε κάθειρξη 240 χρόνων.

Ο “Τυφλός Σεΐχης” εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στις αμερικανικές φυλακές όπου κρατείτο, όπως επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ο γιος του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου του ’93, ένα ενοικιασμένο βαν, παγιδευμένο με 550 κιλά εκρηκτικών, εξερράγη στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους 88 πυροσβέστες, 35 αστυνομικοί και δεκάδες εργαζόμενοι στην υγεία.

Περίπου 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα των Δίδυμων Πύργων σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής επιχείρηση εκκένωσης που διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα