Νέο λουτρό αίματος στην Υεμένη

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου AP

Οι σαουδαραβικές επιθέσεις δεν σταματούν στην Υεμένη. Τις τελευταίες δύο ημέρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 αντάρτες ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 32 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες και αεροπορικές επιδρομές μέσα σε 24 ώρες γύρω από τη Χοντάιντα, τη μεγαλούπολη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν την Κυριακή στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Οι νέες εχθροπραξίες συνέπεσαν με την άφιξη, την Κυριακή, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς στην πρωτεύουσα Σαναά. Μία από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν την Κυριακή από τη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στοχοθέτησε το παράρτημα ενός υεμενίτικου ραδιοφωνικού σταθμού στη Χοντάιντα, που τελεί υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, ανέφερε υεμενίτικη στρατιωτική πηγή. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε από την πλευρά του ότι η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, τρεις από τους οποίους ήταν αρμόδιοι για την ασφάλεια του κτιρίου και ένας ήταν υπάλληλος του ραδιοφωνικού σταθμού.

Τα θύματα αυτά προστέθηκαν στους 32 αντάρτες οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες και αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στη Χοντάιντα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Άλλοι 14 αντάρτες τραυματίστηκαν, κατά τις ίδιες πηγές.

Οι μάχες γύρω από τη Χοντάιντα, από το λιμάνι της οποίας εισέρχεται στην Υεμένη το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και των εμπορευμάτων που εισάγονται στη χώρα, ξανάρχισαν μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Γενεύης την 6η Σεπτεμβρίου και μετά την άρνηση των ανταρτών να συμμετάσχουν εάν δεν τους δίνονταν εγγυήσεις πως θα τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν και ότι θα γινόταν δυνατή η απομάκρυνση τραυματιών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: