Νέο μακελειό στη Σερβία: Ποιος είναι ο 21χρονος που σκόρπισε τον θάνατο

Νέο μακελειό στη Σερβία: Ποιος είναι ο 21χρονος που σκόρπισε τον θάνατο
Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στη Σερβία, στο χωριό Ντουμπόνα AP Photo/Armin Durgut

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του 21χρονου δράστη της νέας ένοπλης επίθεσης στη Σερβία, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 10. Κινητοποίηση όλων των ειδικών δυνάμεων.

Σοκαρισμένη είναι η Σερβία, στην οποία σήμερα ξεκινά το τριήμερο εθνικό πένθος, μετά από τα δύο απανωτά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκαν μέσα σε μόλις δύο μέρες.

Το βράδυ της Πέμπτης (04/05) εκτυλίχθηκε νέο αιματοκύλισμα με δέκα νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες σε τρία χωριά της χώρας, κοντά στην πόλη Μλάντενοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, ενώ σχεδόν 48 ώρες πριν σημειώθηκε μακελειό με εννιά νεκρούς σε σχολείο με δράστη έναν 13χρονο.

Ο δράστης του δεύτερου περιστατικού, ένας νεαρός 21 ετών, σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του, εν κινήσει, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα άτομα και τραυματίζοντας άλλα δεκαπέντε.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό εναντίον του σε όλη την περιοχή του Μλάντενβατς, με εκατοντάδες σερβικές ειδικές δυνάμεις να τον αναζητούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε το περιστατικό πυροβολισμών «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με πληροφορίες.

Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε επίσης τον δράστη, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ποιος είναι ο δράστης του μακελειού

Μέχρι στιγμής ο ένοπλος παραμένει ελεύθερος και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 21χρονος Uros B, ενώ στα social media κυκλοφορεί φωτογραφία του και ολόκληρο το ονοματεπώνυμό του: Uros Blazic.

Σύμφωνα με το σερβικό Telegraf, ο 21χρονος είναι γιος στρατιωτικού και δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν, αλλά η συμπεριφορά του ήταν “προβληματική”.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Uros B βρισκόταν με μια ομάδα νεαρών στην αυλή ενός σχολείου και διαπληκτίστηκε μαζί τους. Τότε μετέβη στο σπίτι του, πήρε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητό του, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα από το Βελιγράδι ο Ν. Πέλπας, υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.

Όλες οι ειδικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ενώ πετούν ελικόπτερα και drones στην ευρύτερη περιοχή του Μλαντένοβατς με την επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος», όπως έχει ονομαστεί, να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 600 άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη έρευνα στο πεδίο και ο δράστης αναζητείται με ελικόπτερα MUP και κάμερες θερμικής απεικόνισης, ενώ συμμετέχουν και αστυνομικοί σκύλοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε συνολικά 25 άτομα. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Βελιγραδίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Θύματα του νεαρού εκτελεστή είναι και ο αστυνομικός Μίλαν Πάνιτς, 21 ετών, με τη μικρότερη αδελφή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη και να συζητήσει μαζί του.

“Καθόντουσαν εκεί και μιλούσαν, τους πλησίασε και τους πυροβόλησε άφοβα. Σκότωσε τον εγγονό και την εγγονή μου”, είπε στο Blic ο παππούς του αστυνομικού.

Αστυνομία στο χωριό Ντούμπονα της Σερβίας όπου έγινε νέο μακελειό AP Photo/Armin Durgut

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα