Νέο παραλήρημα Ακάρ: “Παράδειγμα κακής γειτονίας η Ελλάδα”

Νέο παραλήρημα Ακάρ: “Παράδειγμα κακής γειτονίας η Ελλάδα”
AP

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κάνοντας λόγο για "κακομαθημένο παιδί" ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης.

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική από πλευράς της Τουρκίας με τον Χουλουσί Ακάρ αυτή τη φορά να εξαπολύει βολές κατά της χώρας μας κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για παράδειγμα κακής γειτονίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα hurriyet, o υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση είπε πως ενώ η Τουρκία, ως πρωταγωνιστής, αγωνίζεται για ειρήνη και σταθερότητα, η Ελλάδα, που “αποτελεί το πιο εμφανές παράδειγμα κακής γειτονίας”, συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της.

Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του είπε: “Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές”.

“Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση και κατηγορεί απερίσκεπτα την Τουρκία. Αυτός ο κακός γείτονας, που με κάθε ευκαιρία παραπονιέται για την Τουρκία σε άλλους, τηρεί εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία” είπε ο Ακάρ και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα εγκατέλειψε τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947 και συσσώρευσε όπλα στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς.

Στη συνέχεια τόνισε:

“Όποιος έχει μυαλό και συνείδηση ​​καταλαβαίνει το αληθινό πρόσωπο και τις προθέσεις εκείνων που συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, σπρώχνουν τους πρόσφυγες και σκοτώνουν μωρά στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου. Η ιστορία θα γράψει ότι οι Έλληνες πολιτικοί άφησαν τους ανθρώπους να πεθαίνουν και ότι είχαν αίμα μωρών στα χέρια τους. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν «σταματήστε» σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Συνεχίζοντας τις επιθετικές δηλώσεις ο Ακάρ είπε ακόμη: “επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για ‘Νεο-Οθωμανική πολιτική’, δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω απο τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της τουρκικής μειονότητας τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί  να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα