Νέο βίντεο φρίκης: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον Βρετανό Alan Henning

Νέο βίντεο φρίκης: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον Βρετανό Alan Henning

Συνεχίζονται οι εκτελέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Βίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Βρετανού Alan Henning δόθηκε στη δημοσιότητα. Απειλές από τον δήμιο ότι ο επόμενος στόχος θα είναι Αμερικανός (Vid)

Βίντεο που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ομήρου Alan Henning, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές το βράδυ της Παρασκευής.

Το βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, μοιάζει με όσα έχουν προηγηθεί, με τις εκτελέσεις ομήρων το τελευταίο δίμηνο.

Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο "Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της", αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.

Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: "εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής".

Στο τέλος του βίντεο ο εκτελεστής, απειλεί με θάνατο έναν άλλον όμηρο, ο οποίος φέρεται να είναι Αμερικανός.

"Ομπάμα, άρχισες εναέριους βομβαρδισμούς, που πλήττουν τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημα να είναι στους δικούς σου ανθρώπους", ανέφερε ο δήμιος, του οποίου η φωνή έχει αλλοιωθεί.

Πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο βίντεο που δίνεται στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος. Σε κανένα από αυτά δεν απεικονίζονται οι αποκεφαλισμοί, ωστόσο ο εκτελεστής με βρετανική προφορά προαναγγέλλει τις εκτελέσεις κρατώντας ένα μαχαίρι.

Είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις των James Foley, Steven Sotloff και David Haines. O 47χρονος Alan Henning, είχε απαχθεί στις 26 Δεκεμβρίου, στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και ενώ επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

(Πηγή: Associated Press)

SHARE:

24Media Network