Νεοναζιστική οργάνωση είχε εξαπλωθεί στις Γερμανικές φυλακές

Νεοναζιστική οργάνωση είχε εξαπλωθεί στις Γερμανικές φυλακές

Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν μια μυστική νεοναζιστική οργάνωση που είχε απλώσει τα πλοκάμια της μέσα στις φυλακές της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου της Έσσης, Γεργκ-Ούβε Χαν, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση, η οποία αυτοδιαφημιζόταν ως «φιλανθρωπική», είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει την Μπεάτε Τσέπε, 38 ετών, η οποία παραμένει προφυλακισμένη ενόψει της δίκης της, στις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η Τσέπε ήταν μέλος του τριμελούς νεοναζιστικού πυρήνα NSU που ευθύνεται για τις αποκαλούμενες "δολοφονίες του ντονέρ". Οι δύο άνδρες συνεργάτες της σκοτώθηκαν το 2011, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι αρχηγοί της νεοσύστατης ομάδας, οι οποίοι εκτίουν ποινές για διάφορα αδικήματα, χρησιμοποίησαν το ταχυδρομείο και άλλες επαφές με τον έξω κόσμο για να οργανωθούν.

Το νεοναζιστικό κίνημα στη Γερμανία είναι διασπασμένο σε πολλά μικρότερα τμήματα. Ορισμένες οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου, όμως άλλες συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές. Μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσέφερε οικονομική και ψυχολογική στήριξη σε φυλακισμένους νεοναζί απαγορεύτηκε το 2011.

Η αστυνομία ερεύνησε την περασμένη εβδομάδα τα κελιά των φυλακών, αναζητώντας στοιχεία για τη νέα οργάνωση. Σύμφωνα με τον Χαν, έγγραφα που κατασχέθηκαν στη φυλακή Χούενφελντ περιελάμβαναν και έναν κατάλογο με πιθανά μέλη. Στον κατάλογο υπήρχε το όνομα της Τσέπε και η φυλακή όπου κρατείται, όμως παραμένει αδιευκρίνιστο αν μέλη της οργάνωσης είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.

Ο υπουργός είπε ότι οι αρχές αντιλήφθηκαν για πρώτη φορά ότι υπήρχε ένα νέο δίκτυο μέσα στις φυλακές όταν είδαν μια μικρή αγγελία στο περιοδικό Bikers News, τον Οκτώβριο του 2012. Στην αγγελία αναφερόταν ότι μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου του ίδιου έτους ζητά βοήθεια για να στηρίξει κρατούμενους. Στις 20 Απριλίου οι νεοναζιστές γιορτάζουν τα γενέθλια του Χίτλερ και η ημερομηνία αυτή χρησιμοποιείται συχνά ως «κώδικας» αντί για σαφείς παραπομπές στο ναζιστικό κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μέρκελ ως έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ο "Βούδας των Ναζί" ήταν από το διάστημα

SHARE: