Ένας Κιμ στο “τιμόνι” της Interpol

Ένας Κιμ στο “τιμόνι” της Interpol
Interpol AP Photo/Laurent Cipriani

Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ Γιανγκ αναλαμβάνει τα ηνία της Interpol ύστερα από έντονο παρασκήνιο.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Interpol, Κιμ Τζονγκ Γιάνγκ, αναλαμβάνει και επίσημα επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού. Ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος επελέγη για τη θέση αυτή ύστερα από έντονο παρασκήνιο και καταγγελίες του Κρεμλίνου για «παρέμβαση» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προκειμένου να αποτρέψουν την εκλογή Ρώσου στρατηγού, ο οποίος περιλαμβανόταν στα φαβορί.

«Πρόκειται για μια μορφή παρέμβασης σε εκλογές ενός διεθνούς οργανισμού», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Πώς μπορούμε να το αποκαλέσουμε διαφορετικά;», πρόσθεσε.

Οι αντιπρόσωποι των χωρών της Ιντερπόλ εξέλεξαν το Νοτιοκορεάτη ως αντικαταστάτη του Κινέζου πρώην επικεφαλής της διεθνούς αστυνομίας ο οποίος εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς στις αρχές Οκτωβρίου στη διάρκεια ταξιδιού του στη χώρα του. Ο Κιμ Τζονγκ Γιανγκ είχε “απέναντί” του τον 56χρονο Αλεξάντρ Προκόπτσουκ, βετεράνο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέλη της Interpol πραγματοποιούν γενική συνέλευση την Κυριακή στο Ντουμπάι και η θητεία του νέου προέδρου θα ολοκληρωθεί το 2020, όσο δηλαδή υπολειπόταν για να λήξει η θητεία του Μενγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα