Νετανιάχου σε Ερντογάν: Δεν θα μας κάνεις κήρυγμα εσύ που κατέχεις τη “βόρεια Κύπρο”

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Δεν θα μας κάνεις κήρυγμα εσύ που κατέχεις τη “βόρεια Κύπρο”
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου AP

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι σφαγιάζει με τον στρατό του γυναικόπαιδων σε κουρδικά χωριά. Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την «κατοχή της βόρειας Κύπρου» και τη σφαγή γυναικόπεδων σε κουρδικά χωριά. Η απάντηση ήρθε δια του εκπρόσωπου του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κάλεσε τον Νετανιάχου να σταματήσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε σε προηγούμενες δηλώσεις-κατηγορίες του Ερντογάν, γράφοντας πως: «Ο Ερντογάν, που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και εκτός Τουρκίας να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου απάντησε, γράφωντας στο Twitter τα εξής: «Αντί να ικετεύει τον πρόεδρο Ερντογάν να μην μιλήσει ανοιχτά για την αλήθεια, ο Νετανιάχου θα πρέπει να τερματίσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βίαιη καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. “Χτυπώντας” δυνατά τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους για πολιτικούς σκοπούς δεν θα γλιτώσει από τα εσωτερικά του ζητήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα