Νετανιάχου: Τα πιο ισχυρά πλήγματα στη Χαμάς από το 2014

Σε εξέλιξη "μαζική" αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Σε εξέλιξη "μαζική" αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας AP

Σε εξέλιξη "μαζική" αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες στόχοι έχουν πληγεί.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Σάββατο πως ο ισραηλινός στρατός επέφερε στη Χαμάς «το πιο ισχυρό πλήγμα» μετά τον πόλεμο του 2014, έπειτα από μία ημέρα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη λωρίδα της Γάζας.

«Ο ισραηλινός στρατός επέφερε στη Χαμάς το πιο ισχυρό πλήγμα του μετά την Προστατευμένη Παρυφή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ένα βίντεο, αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ το 2014 εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στον παλαιστιανικό θύλακα.

Νωρίτερα αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε δηλώσει πως οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της λωρίδας της Γάζας είναι οι πιο σημαντικές μετά τον πόλεμο του 2014.

«Πρόκειται για τα πιο σημαντικά πλήγματα μετά την (επιχείρηση) Προστατευμένη Παρυφή», δήλωσε ο ταξίαρχος Τζβίκα Χαΐμοβιτς στους δημοσιογράφους.

Ο αξιωματικός είπε πως η «μαζική» αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ συνεχίζεται το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας πως δεκάδες στόχοι έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον Τζβίκα Χαΐμοβιτς, περίπου 100 ρουκέτες και όλμοι εκτοξεύθηκαν από τη λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις, ένας ορισμένος αριθμός των οποίων αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα.

Το καλοκαίρι του 2014 η επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή» που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα ώστε να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών και να καταστραφούν οι σήραγγες από τον θύλακα προκάλεσαν περισσότερους από 2.200 θανάτους στην παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων, και 74 στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους στρατιωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γάζα: Δύο έφηβοι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά αεροπορικά πυρά

Γάζα: Κατέληξε ο 16χρονος Παλαιστίνιος που δέχτηκε πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Γάζα: Νεκρό αγόρι 13 ετών από πυρά Ισραηλινών

SHARE:

24Media Network