Νετανιάχου: Θα πάρουμε εκδίκηση γι’ αυτή τη μαύρη μέρα – Να εγκαταλείψουν οι πολίτες της Γάζας

Διαβάζεται σε 1'
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου Associated Press

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπου, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε να νικήσει τη Χαμάς όπου και αν βρίσκεται, ενώ παράλληλα τόνισε στους πολίτες του Ισραήλ ότι «ο πόλεμος θα πάρει χρόνο».

Σε νεότερες δηλώσεις προέβη, το βράδυ του Σαββάτου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Όπως δήλωσε, η χώρα του θα πάρει εκδίκηση για όσα συνέβησαν αυτή τη «μαύρη μέρα». Τόνισε, δε, ότι η Χαμάς σκότωσε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα φτάσουν όπου κρύβεται η Χαμάς, καλώντας τους πολίτες της Γάζας να αποχωρήσουν από αυτά τα σημεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ορκίστηκε να νικήσει τη Χαμάς, αλλά είπε στο έθνος ότι ο πόλεμος «θα πάρει χρόνο».

Να σημειωθεί πως, νωρίτερα, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έστειλε μήνυμα πως η απάντηση στα παλαιστινιακά εδάφη θα είναι σκληρή.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ και Μπένι Γκαντς για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα