Netflix: Ξεκίνησαν μαζικές απολύσεις μετά την “κατρακύλα” στους συνδρομητές

Netflix: Ξεκίνησαν μαζικές απολύσεις μετά την “κατρακύλα” στους συνδρομητές
Netflix Unsplash

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Netflix για σημαντικές απώλειες σε συνδρομητές, η εταιρεία έχει ήδη απολύσει 150 υπαλλήλους.

Το Netflix έχει απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους, μόλις ένα μήνα αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Οι απολύσεις, σύμφωνα με το BBC, θα επηρεάσουν κυρίως το γραφείο της στην Καλιφόρνια, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της στη Βόρεια Αμερική.

Μάλιστα, έχασαν τη δουλειά τους και αρκετοί εργαζόμενοι που απασχολούνταν μέσω τηλεργασίας.

Η εταιρεία, θέλοντας να δικαιολογήσει αυτή την ενέργεια, εξήγησε ότι οι απολύσεις οφείλονται στην πτώση των εσόδων της εταιρείας.

“Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια τμήματα της επιχείρησης θα γίνουν επιπλέον απολύσεις, αλλά οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι οι προσλήψεις, οι επικοινωνίες και επίσης το τμήμα περιεχομένου επηρεάστηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα