Νίγηρας: Σφαγή 100 αμάχων από τζιχαντιστές

Νίγηρας: Σφαγή 100 αμάχων από τζιχαντιστές
Νίγηρας Σφαγή αμάχων από τζιχαντιστές glomex

Ομάδα τρομοκρατών εισέβαλε σε δυο χωριά του Νίγηρα, προκαλώντας "λουτρό αίματος", στη χειρότερη επίθεση που έχει βιώσει η χώρα.

Εκατό άμαχοι σκοτώθηκαν σε δολοφονικές επιθέσεις ομάδας τζιχαντιστών στο Νίγηρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της κοινότητας Τοντικιουίντι, στην οποία ανήκουν τα δυο χωριά που στοχοποιήθηκαν, στα δυτικά της χώρας.

«Μόλις επιστρέψαμε από τα σημεία των επιθέσεων. Στο Τσόμα Μπανγκού, υπάρχουν έως 70 νεκροί και στο Ζαρουμανταρέγιε 30 νεκροί», δήλωσε ο Άλμου Χασάν, αποδίδοντας την επίθεση σε «τρομοκράτες που έφθασαν εκεί με εκατό μοτοσικλέτες».

«Υπάρχουν επίσης 25 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στη Νιαμέι και το Ουάλαμ για να λάβουν φροντίδα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Νιαμέι, στην περιοχή Τιλαμπέρι, στα σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με το euronews, η περιοχή βρίσκεται συχνά, εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστικών οργανώσεων, ωστόσο η συγκεκριμένη επίθεση θεωρείται η χειρότερη σφαγή αμάχων στη χώρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα