Νιγηρία: Μακελειό σε οίκο ανοχής

Νιγηρία: Μακελειό σε οίκο ανοχής

Πολύνεκρη έκρηξη σε οίκο ανοχής στην πόλη Μπαουτσί της βορειοανατολικής Νιγηρίας

Έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύκτας σε οίκο ανοχής στην πόλη Μπαουτσί της βορειοανατολικής Νιγηρίας, στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 14, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η αιτία της έκρηξης δεν διευκρινίσθηκε, όμως η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις στην πόλη αυτή μετά την έναρξη της εξέγερσής της, πριν από πέντε χρόνια, για τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Χαρούνα, διευκρίνισε πως ήταν πασίγνωστό ότι το κτίριο που έγινε στόχος στη συνοικία Μπαγιάν Γκάρι, στην περιφέρεια της πόλης, ήταν ένας οίκος ανοχής.

"Ο θάνατος δέκα προσώπων επιβεβαιώθηκε και δεκατέσσερα άλλα φέρουν τραύματα διαφόρων βαθμών", δήλωσε προσθέτοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 22:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και πως ολόκληρη η περιοχή αποκλείσθηκε.

Οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιθέσεις εναντίον μιας σειράς στόχων που κυμαίνονται από χριστιανικές εκκλησίες μέχρι μπαρ και σχολικά ιδύρματα τα οποία θεωρούν πως αντιβαίνουν στη δική τους ερμηνεία του ισλάμ.

SHARE:

24Media Network