Νιγηρία: Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας με τέσσερις νεκρούς

Νιγηρία: Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας με τέσσερις νεκρούς

Τέσσερις άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται ένα μέλος της πολιτοφυλακής, μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της, σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση τριών καμικάζι αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιηγηρίας, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας άνδρας και δύο γυναίκες ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι όταν τους εμπόδισε να προχωρήσουν ένα μέλος της Civilian JTF, μιας εγκεκριμένης από την κυβέρνηση πολιτοφυλακής, λίγο έξω από τη Μαϊντουγκούρι, την πόλη που έχει πληγεί χειρότερα από κάθε άλλη στη Νιγηρία από την εξέγερση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που διαρκεί οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μαϊντουγκούρι Βίκτορ Ισούκου, οι εκρήξεις στο χωριό Ουμαρίρι, σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από την πόλη, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 21.00 (22:00 ώρα Ελλάδας).

«Τέσσερις άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται ένα μέλος της πολιτοφυλακής, μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της, σκοτώθηκαν, ενώ οκτώ άλλοι τραυματίσθηκαν», δήλωσε.

Ήταν η τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων τις λίγες τελευταίες ημέρες που φέρουν τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ, η οποία από το 2009 έχει σκοτώσει περίπου 15.000 ανθρώπους στη Νιγηρία και έχει υποχρεώσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας άνδρας, που ισχυρίσθηκε ότι είναι ο ηγέτης της οργάνωσης, εμφανίσθηκε σ' ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή και στο οποίο ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις στη Μαϊντουγκούρι και μια επιδρομή στη γειτονική πόλη Μαγκουμέρι την περασμένη εβδομάδα. Αρνήθηκε επίσης ότι απελευθερώθηκαν 5.000 όμηροι που κρατούνταν από την οργάνωση.

(Φωτογραφία: Jossy Ola / Kamil Zihnioglu, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νιγηρία: Επίθεση αυτοκτονίας με δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου

Βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, κουβαλώντας ένα μωρό

SHARE:

24Media Network