Νιγηρία: Συνελήφθη ο “δράκος’ του Κάνο – Είχε βιάσει 40 γυναίκες

Νιγηρία: Συνελήφθη ο “δράκος’ του Κάνο – Είχε βιάσει 40 γυναίκες
Αστυνομικοί στο Κάνο της Νιγηρίας AP

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν μια 80χρονη καθώς και παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών.

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν κατά συρροή βιαστή, ο οποίος σε διάστημα ενός χρόνου είχε προχωρήσει σε σεξουαλικές επιθέσεις κατά 40 γυναικών. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν μια 80χρονη καθώς και παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών.

Ο άνδρας συνελήφθη την Τρίτη, αφότου είχε εισβάλει στο σπίτι μιας οικογένειας στην πόλη Νταγκόρα. Η μητέρα τον βρήκε στο δωμάτιο των παιδιών της και φώναξε τις αρχές. Ο “δράκος” της επαρχίας Κάνο τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι γείτονες τον κυνήγησαν και κατάφεραν να τον πιάσουν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμπντουλάι Χαρούνα.

Ο δήμαρχος της πόλης Αχμάντου Γιάου έκανε λόγο για μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. «Οι κάτοικοι της Νταγκόρα είναι ικανοποιημενοι αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα δράσει κατάλληλα» είπε στο BBC.

Το τελευταίο διάστημα στη Νιγηρία σημειώθηκαν πολλά περιστατικά βιασμών και δολοφονιών γυναικών, τα οποία προκάλεσαν την κοινωνική κατακραυγή, με χιλιάδες να διαμαρτύρονται και να χρησιμοποιούν το hashtag #WeAreTired.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα