Νιγηρία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήριο

Νιγηρία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήριο
Έκρηξη στη Νιγηρία Twitter/NTV Houston

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή σε περιοχή μεταξύ των πολιτειών Ρίβερς και Ίμο. Έφτασαν τα 109 μέχρι στιγμής τα θύματα.

Στους 109 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Νιγηρία, δήλωσε αξιωματούχος την Κυριακή (24/04).

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ό,τι αναμενόταν, δηλώνοντας πως “έχουμε φτάσει τα 109 πτώματα μέχρι στιγμής. Πολλά πτώματα έπεσαν στο ποτάμι ενώ κάποιοι πέθαναν στο διυλιστήριο”.

Ο Garba Shehu, εκπρόσωπος της νιγηριανής προεδρίας, είπε ότι ο πρόεδρος Muhammadu Buhari περιέγραψε το περιστατικό στην περιοχή ως εθνική καταστροφή και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό, ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη.

Τονίζοντας ότι η ευθύνη για την έκρηξη θα πρέπει να βαρύνει άμεσα τους «χορηγούς του παράνομου διυλιστηρίου», είπε ότι πρέπει όλοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, αναφέρει το Anadolu.

ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα δίπλα στον λαό της Νιγηρίας”

Εκφράζουμε τη θλίψη μας «για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Νιγηρία μετά την έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει. «Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με το λαό και την κυβέρνηση της Νιγηρίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα