Νίκη Γκίνγκριτς στη Νότια Καρολίνα

Νίκη Γκίνγκριτς στη Νότια Καρολίνα

Θρίαμβος για τον Νιουτ Γκίνγκριτς επί του Μιτ Ρόμνεϊ στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Διαβάστε τι αποφάσισαν οι πολίτες της Ν. Καρολίνας

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς είναι ο νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των φετινών προεδρικών εκλογών στη Νότια Καρολίνα, που διεξήχθη το Σάββατο

Με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες στην εσωκομματική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Νιουτ Γκίνγκριτς καταλαμβάνει 40% και ο Μιτ Ρόμνεϊ τον ακολουθεί με 28%.

Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ έρχεται τρίτος με 17%, ενώ ο Ρον Πολ, πρώην μέλος του Κογκρέσου, έρχεται τέταρτος με 13%.

Ποιος θα αντιμετωπίσει τον Ομπάμα;

Ο Γκίνγκριτς σε επινίκια ομιλία του επιτέθηκε στο βασικό του αντίπαλο, στις "ελίτ" αλλά και στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του βασίζεται σε "ιδέες" και όχι σε χρήματα.

Η νίκη του Γκίνγκριτς σημαίνει ότι τρεις διαφορετικοί υποψήφιοι έχουν κερδίσει στις τρεις μέχρι στιγμής ψηφοφορίες ανά πολιτεία για να αναδειχθεί ο πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ την 6η Νοεμβρίου.

Ο Ρικ Σαντόρουμ κέρδισε στην Άιοβα την 3η Ιανουαρίου και ο Ρόμνεϊ στο Νιου Χάμσαϊρ την 10η Ιανουαρίου.

Η ήττα του Ρόμνεϊ σημειώθηκε μετά την πτώση του στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες, αφού επικρίθηκε για τον δισταγμό του να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία για το εισόδημά του και την παραδοχή του ότι υπάγεται σε πολύ χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από πολλούς αμερικανούς.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης στην Μασαχουσέτη και πρώην επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Bain Capital, είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους που έχουν διεκδικήσει ποτέ την προεδρία στις ΗΠΑ.

Η νίκη του Γκίνγκριτς σημειώνεται παρά τα απογοητευτικά ποσοστά του στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσαϊρ.

Η επόμενη-σημαντική-αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στη Φλόριδα την 31η Ιανουαρίου.

SHARE:

24Media Network