Νότια Κορέα: Διπλασιασμός ανθρώπων που ξανακόλλησαν - Ψάχνουν την αιτία

Ιατρικό προσωπικό επί το έργον σε νοσοκομείο της Νταεγού, στη Νότια Κορέα
Ιατρικό προσωπικό επί το έργον σε νοσοκομείο της Νταεγού, στη Νότια Κορέα AP

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα παρατηρήθηκε διπλασιασμός των ανθρώπων που κόλλησαν τον ιό για δεύτερη φορά.

Η δράση της Νότιας Κορέας, που βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την Ευρώπη, στη φάση εξάπλωσης και αντιμετώπισης του ιού, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύτιμο μάθημα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τη Δευτέρα οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι 116 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί θετικοί και είχαν θεραπευτεί παρουσίασαν εκ νέου το ιό, γεγονός που πιστοποιεί ότι χρειάζεται συνεχή εγρήγορση και τεστ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο που ανακοινώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και αφορούσε πάλι ασθενείς που υποτροπίασαν.

Οι μέχρι στιγμής μελέτες των νοτιοκορεατών ειδικών δείχνουν ότι ρόλο στο φαινόμενο μπορεί να παίζει η χαμηλή ποιότητα κάποιων τεστ ενώ σε άλλους ασθενείς φαίνεται ότι υπολείμματα του ιού παραμένουν στο σώμα τους χωρίς πάντως να δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους.

Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα σχεδιάζει να αποστείλει 600.000 τεστ στις ΗΠΑ μετά από αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ προς τη χώρα.

Σε μια σύσκεψη για τη διαχείριση της καταστροφής, ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σε-γκιουν είπε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει σύντομα το ενδεχόμενο χαλάρωσης των οδηγιών που καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις οποιουδήποτε είδους και να βγαίνουν έξω μόνο για σοβαρούς λόγους.

Ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει αυστηρότερα μέτρα, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, της απαγόρευσης των μεγάλων εκδηλώσεων και του περιορισμού των εκκλησιαστικών λειτουργιών.

Ο Τσονγκ προειδοποίησε ότι ακόμη και όταν θα έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί, η ζωή στη χώρα δεν θα επανέλθει στο σημείο που ήταν πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας. "Χρειαζόμαστε μια πολύ προσεκτική προσέγγιση επειδή οποιαδήποτε πρόωρη χαλάρωση της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα μπορούσε να επιφέρει μη αναστρέψιμες συνέπειες", σχολίασε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: