Νότια Κορέα: Μειώνονται οι παιδιατρικές κλινικές, αυξάνονται οι ψυχιατρικές – Πού οφείλεται η έλλειψη παιδιάτρων

Νότια Κορέα: Μειώνονται οι παιδιατρικές κλινικές, αυξάνονται οι ψυχιατρικές – Πού οφείλεται η έλλειψη παιδιάτρων
Παδίατρος που εξετάζει ένα μωρό Getty Images/iStockphoto

Τα νοσοκομεία της Νότιας Κορέας παρουσιάζουν έλλειψη παιδιάτρων και παιδιατρικών κλινικών, εξαιτίας μειωμένου ποσοστού γεννήσεων.

Έλλειψη παιδιάτρων αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία στην Νότια Κορέα,  αποτέλεσμα του χαμηλότερου ποσοστού γεννήσεων της χώρας στον κόσμο, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Το πρόβλημα έγκειται στον ρυθμό των γεννήσεων που το 2022 έπεσε στο 0,78 αλλά και στην αποτυχία του ασφαλιστικού συστήματος να προσαρμοστεί σε αυτό, αφήνοντας τους παιδιάτρους να στερούνται πόρων και τους γιατρούς να αποφεύγουν τον συγκεκριμένο τομέα, γιατί θεωρούν ότι δεν έχει μέλλον.

Οι παιδιατρικές κλινικές και τα νοσοκομεία στην Σεούλ, τα τελευταία 5 χρόνια, μειώθηκαν σε ποσοστό 12,5%, αντίθετα με τις ψυχιατρικές κλινικές που αυξήθηκαν κατά 76,8%.

Για τους γονείς, η έλλειψη αυτή μπορεί να σημαίνει μεγάλη αναμονή για θεραπείες παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας αναγνώρισε “περιορισμούς” στο σύστημα και είπε ότι εφαρμόζονται μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

“Έπρεπε να περιμένουμε δύο εβδομάδες”, είπε η Lee Bo-mi, μια 35χρονη μητέρα για τον άρρωστο 3χρονο γιο της, στο νοσοκομείο Healthy Children, στη Σεούλ.“Φοβήθηκα πραγματικά. Ένιωθα σαν να έπεφτε ο ουρανός”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα