Νότιο Σουδάν: Σφαγή 30 ανθρώπων και απαγωγές

Νότιο Σουδάν: Σφαγή 30 ανθρώπων και απαγωγές
Nεαρά κορίτσια στο Νότιο Σουδάν AP

Μακελειό στο Νότιο Σουδάν όπου νομάδες της φυλής των Μισερίγια φέρεται να σκότωσαν την Τετάρτη τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Νομάδες της φυλής των Μισερίγια φέρεται να σκότωσαν την Τετάρτη τουλάχιστον 30 ανθρώπους, με κάποιους από αυτούς να κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους, σε μια επίθεση σε ένα χωριό στη διαφιλονικούμενη επαρχία Αμπιέι στα σύνορα του Νότιου Σουδάν, δήλωσε τοπικός κυβερνήτης.

Το καθεστώς της Αμπιέι υποτίθεται πως θα επιλυόταν μέσω ενός δημοψηφίσματος έπειτα από μια συμφωνία ειρήνης που συνήφθη το 2005, που έθεσε τέρμα σε δεκαετίες εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στους αντάρτες του Νότου και στην κυβέρνηση του Χαρτούμ και κατέληξε στην ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν τον Ιούλιο του 2011. Το δημοψήφισμα όμως δεν έγινε ποτέ.

Οι φυλές Μισερίγια και Ντίνγκα Νγκοκ βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη για τον έλεγχο της Αμπιέι, μιας περιοχής που παράγει πετρέλαιο.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 7:00 τοπική ώρα, δήλωσε ο Κουόλ Αλόρ Κουόλ, επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας, όταν οι νομάδες εισέβαλαν στο χωριό Ντίνκα του Κολόμ, κοντά στην πόλη Αμπιέι και έβαλαν φωτιά σε οικείες. «Πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα», είπε ο Κουόλ. Ανάμεσα στα θύματα είναι 8 παιδιά, 10 γυναίκες και 12 άνδρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Περίπου 15 παιδιά, ηλικιών από 5 έως 10 ετών, απήχθησαν, ενώ αρκετοί άλλοι αγνοούνται. Ακόμη 18 χωρικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα