Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να συζητούμε προκαταβολές αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας

default image

Ο πρόεδρος του eurogroup ανέφερε πως βλέπει θετικά την ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πάντως πως είναι καιρός για έργα και όχι λόγια

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως ξεκινούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, οι οποίες θα γίνονται εφεξής στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε όμως θα χρειαστεί “τεχνικές ομάδες να γίνουν παράλληλα δεκτές στην Αθήνα, με στόχο να υποστηριχθεί η διαδικασία”, αφού είναι σημαντικό να υπάρξει “στενή συνεργασία”.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως πρέπει να υπάρχουν αποτελέσματα για να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση. “Μας ενδιαφέρει μια στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Υπογραμμίσαμε τη δέσμευση να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν” και συμπλήρωσε πως αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις τότε θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να δοθεί νωρίτερα μέρος της δόσης: ” Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση εφόσον υπάρξει συμφωνία σε όλο το πακέτο. Δεν μπορούμε να συζητούμε προκαταβολές αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας και άμεση εφαρμογή”.

Σε ό, τι αφορά το θέμα με την Επιστολή Βαρουφάκη και το αν θα έπρεπε να την παραλάβει εκείνος, είπε πως αυτή θα ήταν καλύτερα να αποσταλεί στους Θεσμούς. Συμπλήρωσε πάντως πως “εμείς χαιρετίζουμε τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να τις εγκρίνουν και οι θεσμοί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα