Βαρουφάκης: Γι’ αυτό ηχογραφούσα τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Διαβάζεται σε 2'
Βαρουφάκης: Γι’ αυτό ηχογραφούσα τις συνεδριάσεις του Eurogroup
Γιάνης Βαρουφάκης SOOC Nick Paleologos

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε γιατί ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες έπαιρνε μέρος.

”Το Grexit είχε συζητηθεί μέσα στο Eurogroup κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά οι ανακοινώσεις συγκάλυπταν τα όσα συζητούνταν στην πραγματικότητα”.

Αυτό ανέφερε ο γραμματέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών, στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι στις συζητήσεις που γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών στο Eurogroup είχαν συζητηθεί πράγματα για τα οποία η κοινή γνώμη δεν είχε ποτέ πληροφόρηση, όπως το σκεπτικό πίσω από το PSI (το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων) και η δημιουργία του Υπερταμείου.

«Μετά το eurogroup έβγαιναν τα “παπαγαλάκια” του κυρίου Σόιμπλε και λέγανε ψέμματα για αυτά που είχαν ειπωθεί μέσα στο Eurogroup, λέγανε πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί και πράγματα που είχαν ειπωθεί, τα διέψευδαν» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ηχογράφησε τις συνομιλίες και τις ανάρτησε στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς είχε πει ο καθένας.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η έλλειψη δημοκρατίας είναι μια από τις αιτίες που η Ευρωπαϊκή ένωση αποδομείται και βρίσκεται στην κατάσταση την τραγική σήμερα, καθώς το βιομηχανικό μοντέλο της Γερμανίας καταρρέει και η ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται εκτός γεωπολιτικού παιχνιδιού και τεχνολογικά και οικονομικά διολισθαίνει σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, αλλά και χώρες όπως η Ινδία.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πώς το κόμμα έχει ολοκληρώσει τη συνεδριακή διαδικασία συντεταγμένη και δημοκρατική μέσα από την οποία έγινε και η αυτοκριτική, με νέα πολιτική γραμματεία κατά τρία τέταρτα ανανεωμένη με νέους ανθρώπους και πάρα πολύ σημαντικούς ανθρώπους, με ιστορία στον χώρο τον ακαδημαϊκό, των κινημάτων, της οικολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα