Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα

Συνεδρίαση του Ecofin την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδρίαση του Ecofin την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του ΕΜΣ, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι “όλη η δουλειά έχει γίνει”. Για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ συμπλήρωσε ότι η σχετική απόφαση θα παρθεί το πρωί της Παρασκευής

Την ολοκλήρωση, από την Ελλάδα, όλων των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα φαίνεται να έχει κάνει «όλη τη δουλειά σε σχέση με τα προαπαιτούμενα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί αύριο το πρωί.

Όπως συμπλήρωσε:«Η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα. Ας τελειώνουμε με αυτό».

Στη σημερινή συνεδρίαση, θα συζητηθεί η ετήσια έκθεση του ESM και σε αυτό το πλαίσιο η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι. Μεγάλος όγκος εποικοδομητικής δουλειάς έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Οι διοιηκητές του ESM, μετά τη συνεδρίαση, αναμένεται να δώσουν την εντολή στο ΔΣ του Μηχανισμού, που συνεδριάζει αύριο το πρωί, πριν από το Ecofin, να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση των 7,5 δισ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αξιολόγηση από την Τρίτη

SHARE:

24Media Network