Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατό του
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο Μαραντόνα συνεχίζεται, με οκτώ εκ των ιατρών και νοσηλευτών που πρόσεχαν τον Αργεντίνο να περνάνε από δίκη για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου 2020, ωστόσο ο θάνατός του εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας των δικαστικών αρχών της Αργεντινής, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οκτώ εκ των γιατρών και νοσηλευτριών που φρόντιζαν τον θρύλο του ποδοσφαίρου (ανάμεσά τους ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ) στις τελευταίες στιγμές τους θα περάσουν τελικά από δίκη, με την κατηγορία της απλής ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενη πρόθεση, ένα έγκλημα το οποίο με βάση τους κανονισμούς της Αργεντινής τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει το SPORT24, οι κατηγορούμενοι έκαναν έφεση για να μην περάσουν από δίκη, ωστόσο αυτή έπεσε στο κενό.

Η κόρη του Μαραντόνα, Ντάλμα, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram για τη νέα εξέλιξη, εκφράζοντας τη χαρά της που η δικαιοσύνη προχωράει, αν και γνωρίζει ότι υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα και ότι φυσικά ο “Ντιεγκίτο” δεν θα επιστρέψει.

“Πολλές φορές η διαδικασία είναι επίπονη και αργή, αλλά εδώ είμαστε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κάθε ένας που σταμάτησε να κάνει τη δουλειά του (με αίτημα κάποιου ή λόγω αναποτελεσματικότητας) θα κριθεί γι’ αυτό.

Και όσοι δεν είναι σε αυτή τη δίκη, αλλά συμμετείχαν με κάποιο τρόπο, εύχομαι η συνείδησή τους να μην τους αφήσει να ζήσουν ήσυχα”, έγραψε η Ντάλμα Μαραντόνα στο story της.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα