Τραμπ για Ιράν: “Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί για να σταματήσει ο πόλεμος και όχι να αρχίσει”

Τραμπ για Ιράν: “Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί για να σταματήσει ο πόλεμος και όχι να αρχίσει”
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε στις ιρανικές απειλές και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν κριθεί αναγκαίο - Επανέλαβε ότι ο υποστράτηγος του Ιράν ευθύνεται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, η οποία οδήγησε στη δολοφονία του διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, τόνισε ότι διέταξε την επίθεση προκειμένου «να σταματήσει ένας πόλεμος» και «όχι για να αρχίσει ένας πόλεμος».

Σε σύντομη ομιλία του στη Φλόριντα την Παρασκευή, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι «ο Σολεϊμανί σχεδίαζε επικείμενες και απειλητικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού, αλλά τον πιάσαμε επ’ αυτοφώρω και τον τελειώσαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, υπό την ηγεσία του, «η πολιτική της Αμερικής είναι ξεκάθαρη για τους τρομοκράτες που βλάπτουν ή σκοπεύουν να βλάψουν οποιονδήποτε Αμερικανό».

«Θα σας βρούμε, θα σας εξαλείψουμε, θα προστατεύουμε πάντα τους διπλωμάτες μας, τα μέλη του στρατού μας – όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε επιπλέον τον Σολεϊμανί και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ότι επί χρόνια, στόχευαν, τραυμάτισαν και σκότωσαν δεκάδες πολίτες και στρατιώτες των ΗΠΑ.

«Ο Σολεϊμανί έκανε αρρωστημένο πάθος του τον θάνατο αθώων ανθρώπων συμβάλλοντας σε τρομοκρατικά σχέδια τόσο μακριά, όσο είναι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο», συνέχισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα