Ο τυφώνας Ντόριαν "χτυπάει" τις Μπαχάμες - Δείτε live εικόνα

Εικόνα από τις Μπαχάμες ενόψει της άφιξης του τυφώνα Ντόριαν
Εικόνα από τις Μπαχάμες ενόψει της άφιξης του τυφώνα Ντόριαν AP

Από τον ισχυρότερο τυφώνα στη σύγχρονη ιστορία τους πλήττονται οι Μπαχάμες. Στην κατηγορία 5 αναβαθμίστηκε ο Ντόριαν, ο οποίος συνοδεύεται από κατακλυσμιαίες βροχές και ανέμους ταχύτητας άνω των 280χλμ/ώρα.

Ο τυφώνας Ντόριαν, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 5, έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες, αναφέροντας ότι «καταστροφικές συνθήκες» επικρατούν στο βόρειο-δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Στο μέσον της ημέρας, το μάτι του τυφώνα βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα νησιά Άμπακος, που απειλούνται από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας μεγαλύτερης των 280 χιλιομέτρων της ώρα.

«Ο Ντόριαν μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής» , δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Κεν Γκράχαμ κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση».

Ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των 700 περίπου νησιών που βρίσκονται ανάμεσα στην Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή κάλεσε τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια το συντομότερο δυνατόν.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή απέναντι σε έναν «πολύ, πολύ ισχυρό» τυφώνα.

SHARE:

24Media Network