Ντουμπάι: Το θρίλερ με τη γυναίκα του σεΐχη και η “εξαφανισμένη” κόρη

Ντουμπάι: Το θρίλερ με τη γυναίκα του σεΐχη και η “εξαφανισμένη” κόρη

Η πριγκίπισσα του Ντουμπάι, Χάγια, εγκατέλειψε τον σύζυγό της, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ. Νέες αποκαλύψεις την θέλουν να είχε σχέση με τον σωματοφύλακα του συζύγου της. Πληροφορίες συνδέουν την απόδρασή της με την εξαφάνιση της μίας κόρης του σεΐχη.

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της Πριγκίπισσας Χάγια, η οποία φέρεται να εγκατέλειψε τον σύζυγό της, τον σεΐχη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Οι νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως θέλουν την 45χρονη πριγκίπισσα Χάγια να έχει αποδράσει και να έχει βρει καταφύγιο στην Ευρώπη. Ο ίδιος διατείνεται πως η φυγή της οφείλεται στον έρωτά της για έναν σωματοφύλακά του, καθώς υποστηρίζει ότι τους “έπιασε στα πράσα” όταν γύρισε απροειδοποίητα στην έπαυλή του στο Λονδίνο το Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Πριγκίπισσα του Ντουμπάι έχει φύγει μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, τον 7χρονο γιο και την 11χρονη κόρη της, παίρνοντας μαζί της και 35 εκατ. ευρώ. Η Χάγια φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία (με κάποιες πληροφορίες να την τοποθετούν στο Λονδίνο), ενώ, παράλληλα, έχει κινηθεί δικαστικά ζητώντας ένα πανάκριβο διαζύγιο.

Η 45χρονη Πριγκίπισσα έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 20 Μαΐου 2019, ενώ τα social media της είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο. Επίσης, δεν παραβρέθηκε στο Royal Ascot, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της. Τα διεθνή ΜΜΕ την αναζητούν και αναρωτιούνται πού ακριβώς βρίσκεται, ενώ όσοι την προστατεύουν αρνούνται να κάνουν σχετικές δηλώσεις.

Πριγκίπισσα Χάγια (AP Photo/Martin Dokoupil) AP

Το “απειλητικό” ποίημα

Ο 69χρονος σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, μελλοντικός βασιλιά της χώρας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η οργή του φαίνεται να είναι μεγάλη και αποφάσισε να την εκφράσει με ένα ποίημα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Το ποίημα αναφέρεται στην προδοσία και, μεταξύ άλλων, μέσα υπάρχουν οι ατάκες “εξαπάτησες το πιο σημαντικό πράγμα”, και “σου έδωσα εμπιστοσύνη και χώρο, το μεγαλύτερο λάθος που έκανες ήταν ότι είπες ψέματα”. Παρόλα αυτά, δεν επιβεβαιώνεται ότι το συγκεκριμένο ποίημα το έχει γράψει ο ίδιος ο σεΐχης.

Το μυστήριο με την απόδραση της κόρης του

Πληροφορίες θέλουν την Πριγκίπισσα Χάγια να έχει αποδράσει για λόγους που συνδέονται με την κόρη του σεΐχη, όταν έμαθε για την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της. Όπως αναφέρουν πηγές, η μία από τις κόρες του, η Πριγκίπισσα Λατίφα, επιχείρησε να αποδράσει από τον πατέρα της και από είναι εξαφανισμένη από τον Μάρτιο του 2018.

Σε βίντεο που είχε γυρίσει η Πριγκίπισσα Λατίφα πριν από την προσπάθεια απόδρασής της, εξομολογείτο την πρόθεσή της να φύγει και τον φόβο της ότι αν κάτι δεν πήγαινε καλά, ο πατέρας της θα την τιμωρούσε. Στο βίντεο ανέφερε: “Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, είτε είμαι νεκρή είτε βρίσκομαι σε μια πολύ, πολύ, πολύ άσχημη κατάσταση”.

Επίσης, στο εν λόγω βίντεο αναφέρει πως όταν ήταν 16 ετών είχε προσπαθήσει να φύγει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  αλλά συνελήφθη στα σύνορα, φυλακίστηκε για τρία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε. Εκτιμάται ότι η Λατίφα είναι “φυλακισμένη” στο Ντουμπάι, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να δραπετεύσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα