Ο Αχμέντ Μοχάμεντ, μαθητής-ωρολογοποιός, στον Λευκό Οίκο

default image

Καλεσμένος του Μπαράκ Ομπάμα μαζί με σπουδαστές, καθηγητές, επιστήμονες και αστροναύτες που συμμετείχαν στη δεύτερη "Νύκτα Αστρονομίας" πέρασε το χτεσινό βράδυ ο 14χρονος

Ο Αχμεντ Μοχάμεντ, ο 14χρονος που συνελήφθη και κρατήθηκε επειδή έφερε στο σχολείο του ένα ρολόι δικής του κατασκευής για το μάθημα των Τεχνικών, πέρασε τη χθεσινή νύκτα στον Λευκό Οίκο, καλεσμένος του Μπαράκ Ομπάμα μαζί με σπουδαστές, καθηγητές, επιστήμονες και αστροναύτες που συμμετείχαν στη δεύτερη “Νύκτα Αστρονομίας”.

“Τέλειο ρολόι Αχμεντ. Δεν το φέρνεις στο Λευκό Οίκο;”, είχε γράψει τότε στο Twitter ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αν και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ είχε πει ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αχμεντ, ο πρόεδρος είχε μία αγκαλιά και μία σύντομη συνομιλία μαζί του.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να καλλιεργούμε και να ενθαρρύνουμε τη σπίθα της περιέργειας, να μην την καταστέλλουμε, ούτε να τη συντρίβουμε”, είπε κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του στη νυκτερινή εκδήλωση ο Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς να αναφερθεί ειδικά στον Αχμεντ, ο οποίος τον άκουγε από τις πρώτες σειρές.

Ο Αχμεντ, μαθητής γυμνασίου αναδείχθηκε σε αστέρα στο διαδίκτυο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία του Τέξας, όταν καθηγητής θεώρησε ότι το ρολόι ήταν ψεύτικη βόμβα. Η υπόθεση προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στο Ιντερνετ και τη μαζική αντίδραση της κοινής γνώμης που επέκρινε την αστυνομία για υπερβολικό ζήλο βασισμένο σε ένα αίσθημα ισλαμοφοβίας.

Ο Αχμεντ Μοχάμεντ, γνωστός πολυτεχνίτης μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου του στο Τέξας, είχε πάρει μαζί του στο σχολείο, στις αρχές Σεπτεμβρίου, μια συσκευή που αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που ήθελε να δείξει στον καθηγητή της Τεχνολογίας. Το αυτοσχέδιο ρολόι κουδούνισε κατά τη διάρκεια άλλου μαθήματος και ο καθηγητής των Αγγλικών προχώρησε στην κατάσχεσή του πριν η κατάσταση περιπλακεί και οδηγήσει στη σύλληψη του μαθητή.

Η φωτογραφία του αγοριού που φορούσε μπλουζάκι με το λογότυπο της NASA και τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες, είχε αναδημοσιευτεί από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.

Όσο για το ρολόι, ο Αχμεντ δήλωσε ότι ήταν πολύ απασχολημένος με τα ταξίδια του για να μπορέσει να πάρει το ρολόι και να το φέρει στον Λευκό Οίκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα