Ο άνθρωπος που δουλεύει για 84 χρόνια στην ίδια εταιρία μοιράζεται τα μυστικά του

Ο άνθρωπος που δουλεύει για 84 χρόνια στην ίδια εταιρία μοιράζεται τα μυστικά του
Ο Ουόλτερ Όρθμαν είναι μεν, 100 χρόνων, αλλά δεν έχει κάποιο πλάνο να συνταξιοδοτηθεί κάπου εδώ κοντά. Guinness World Records

Ο Ουόλτερ Όρθμαν 'έκλεισε' στις 19/4 τα 100 χρόνια. Τα 84 δουλεύει για τον ίδιο εργοδότη. Πώς το κατάφερε.

Σε ένα μήνα, ο Ουόλτερ Όρθμαν ‘έσπασε’ δυο ρεκόρ Guinness: α) έγινε 100 χρόνων (19/4) και β) έχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μακροβιότερη καριέρα στην ίδια εταιρία. Δούλευε σε επιχείρηση υφασμάτων της Βραζιλίας, για 84 χρόνια.

Το 2019 είχε γίνει το Νο1 στη σχετική λίστα, όταν έκλεισε στην βραζιλιάνικη RenauxView 81 χρόνια και 85 ημέρες συνεχούς παρουσίας. Παρεμπιπτόντως, δεν ανακοίνωσε την συνταξιοδότηση του, καθώς είναι καλά στην υγεία του και έχει εξαιρετική διαύγεια -ψυχική και νοητική.

Όπως είπε στην ιστοσελίδα των Guinness World Records “το 1938 ήταν προαπαιτούμενο να βοηθούν τα παιδιά στην οικονομική στήριξη της οικογένειας. Ως ο μεγαλύτερος γιος, η μητέρα μου απαίτησε να βρω δουλειά, όταν ήμουν 14”.

Έκανε αίτηση για δουλειά σε υφαντουργείο που ήταν κοντά στο σπίτι του. Επειδή ήξερε καλά γερμανικά, προσελήφθη. Αφού ξεκίνησε ως βοηθός αποστολών, προήχθη σε ρόλο στις πωλήσεις και τελικά έγινε διευθυντής πωλήσεων της RenauxView.

Στην ερώτηση πώς μπορείς να απολαύσεις ‘ισόβια καριέρα’ απάντησε “όταν κάνουμε ό,τι μας αρέσει, δεν καταλαβαίνουμε πώς περνάει ο καιρός. Το μυστικό είναι να ακολουθούμε τα πάθη μας, να δουλεύουμε σε τομέα που μας δίνει κίνητρα, για εργοδότη που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους και τις αξίες μας”.

Είπε και ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εστίαζε πάντα σε ό,τι είχε μπροστά του. “Δεν έκανα πολύ προγραμματισμό, ούτε ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για το αύριο. Το μόνο που με ένοιαζε πάντα είναι το σήμερα. Και πώς ζήσω μια καλή μέρα, όταν ξυπνήσω. Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν ή το μέλλον. Το ‘εδώ και τώρα’ είναι το μόνο που μετράει. Οπότε ας δουλέψουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα