Ο Άσαντ αρνείται ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου

? ?? ????? ?? ??? ???? ??? ??? SANA, ????? ?????? ??? ??????? ???????g?? ??? ??0 ???11. ?????????? ?????? ???????? ??????, ??? ?? ???? ? ????????(AP Photo/SANA) EDITORIAL USE ONLY
? ?? ????? ?? ??? ???? ??? ??? SANA, ????? ?????? ??? ??????? ???????g?? ??? ??0 ???11. ?????????? ?????? ???????? ??????, ??? ?? ???? ? ????????(AP Photo/SANA) EDITORIAL USE ONLY ASSOCIATED PRESS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, στη συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουσή του με τους αντάρτες και υποστήριξε ότι ο στρατός έχει εμπλακεί σε έναν "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

"Πολεμούμε την τρομοκρατία. Εφαρμόζουμε το Σύνταγμά μας προστατεύοντας το συριακό λαό", υποστήριξε ο Άσαντ.

Το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει συγκροτήσει μια επιτροπή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. Η νέα επικεφαλής της επιτροπής, αρμόδια για τις έρευνες αυτές, Κάρλα ντελ Πόντε, δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι θέλει να εντοπίσει τους "βασικούς υπεύθυνους" για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στη Συρία.

Ο Άσαντ απέρριψε τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. "Το να έχεις ένα στρατό που διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά του ίδιου του λαού δεν έχει νόημα γιατί ο συριακός στρατός αποτελείται από Σύρους", τόνισε.

"Ο στρατός δεν θα μπορούσε να αντισταθεί εδώ και 20 μήνες υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες χωρίς την υποστήριξη του λαού της Συρίας", πρόσθεσε ο Άσαντ, ο οποίος κατηγόρησε τους αντάρτες ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και επικαλέσθηκε εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), οι οποίες, κατά την άποψή του, περιέχουν αποδείξεις για το θέμα αυτό.

Ο Σύρος πρόεδρος υπερασπίσθηκε την άποψή του επικαλούμενος τις επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων για να θέσουν τέλος στις επιθέσεις των Τσετσένων ανταρτών στη Ρωσία.

"Οι Τσετσένοι έχουν επιτεθεί σε κόσμο σε θέατρα και σχολεία και ο ρωσικός στρατός επενέβη για να προστατεύσει τον πληθυσμό. Θα τα αποκαλούσατε αυτά εγκλήματα πολέμου"; είπε ο Άσαντ αναφερόμενος στις αιματηρές επιχειρήσεις ομηρίας στο θέατρο Ντουμπρόβκα της Μόσχας (2002) και σε σχολείο του Μπεσλάν στον Καύκασο (2004).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Syria's Assad Says No Problem Between Him And Syrian People

SHARE:

24Media Network