Ο αυτοεξόριστος θέλει ευρωβουλή:Υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Πούτζδεμον

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν AP

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζει αυτοεξόριστος στο Βέλγιο αλλά το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τον Κάρλες Πούτζδεμον να έχει σοβαρές πολιτικές βλέψεις.

Οχι μόνο δεν εγκαταλείπει τον πολιτικό στίβο ο Κάρλες Πούτζδεμον αλλά τίθεται και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του για τις προσεχείς ευρωεκλογές όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στο Βέλγιο μετά τις κατηγορίες για στάση εναντίον του ισπανικού κράτους που του απάγγειλε η δικαιοσύνη, τόνισε ότι οι Καταλανοί πρέπει να επιμείνουν στο δρόμο της προσπάθειας για την απόκτηση της ανεξαρτησίας τους από την Ισπανία.

ADVERTISING

"Είναι η στιγμή για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να διεθνοποιήσουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της Καταλονίας από την καρδιά της Ευρώπης σ' όλον τον κόσμο" υπογράμμισε ο 56χρονος Καταλανός πολιτικός στο twitter.

Μαζί με τον Πούτζδεμον, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Χερεναλιτάτ τον Οκτώβριο του 2017 κατά την τέλεση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, βρίσκονται αυτοεξόριστοι άλλοι πέντε σύντροφοί του σε όλη την Ευρώπη.

Απαντες, εφόσον επιστρέψουν στην Ισπανία, θα συλληφθούν άμεσα καθώς υπάρχει εναντίον τους ένταλμα το οποίο έχει γίνει και ευρωπαϊκό. Η Ισπανία όμως έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αίτημα για την έκδοσή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλονία, Ισπανία, Ευρωεκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση

24Media Network