Ο CEO της Airbnb αποφάσισε να μετακομίσει σε… Airbnb

Ο CEO της Airbnb αποφάσισε να μετακομίσει σε… Airbnb
Brian Chesky AP

Ο CEO της Airbnb αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα προνόμια της τηλεργασίας - που όπως διατείνεται ήρθε για να μείνει - και από δω και στο εξής θα μετακινείται από Airbnb σε Airbnb.

Ο Brian Chesky, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος και συνιδρυτής της Airbnb ανακοίνωσε την Τρίτη πως από δω και στο εξής θα μένει σε διαμερίσματα της Airbnb. Η απόφασή του έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής που αποφάσισε να ακολουθήσει η εταιρεία όσον αφορά την καθιέρωση του remote working ως βασικού εργασιακού μοντέλου.

“Ξεκινώντας από σήμερα, θα ζω σε Airbnb” έγραψε συμπληρώνοντας πως σκοπεύει να μετακινείται μεταξύ πόλεων ανά δύο εβδομάδες.

Σε συνέχεια της ανάρτησής του πρόσθεσε πως “συχνά” θα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Εξήγησε πως η επιθυμία του για διαρκή μετακίνηση ευνοείται από την “αποκέντρωση” που επιτρέπει η τηλεργασία.

Η πρωτοβουλία του CEO για την εξ’ αποστάσεως εργασία έρχεται ως αποτέλεσμα της εκτίναξης των εσόδων της Airbnb. Το τρίτο τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 2.2 δις. δολάρια. Ένα ποσό 36% υψηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η περιουσία του Chesky σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 12.6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον 168ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τους εργαζομένους του τον Μάιο ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 (και αργότερα) ενώ τον Νοέμβριο τους ανακοίνωσε εκ νέου ότι η πολιτική της εταιρείας θα παραμείνει “ευέλικτη” επ’ αορίστον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα