AIRBNB

Νέα και ειδήσεις σχετικά με την Airbnb και την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με τσουνάμι πλειστηριασμών αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη στεγαστική κρίση

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στεγαστική πολιτική εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εξετάζονται σενάρια να καλυφθεί η ζήτηση στο πρόγραμμα "Σπίτι μου" μέσω των πλειστηριασμών.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Επενδύσεις: Το Airbnb, οι ΑΠΕ, η καινοτομία και το στοίχημα της επόμενης μέρας για κάλυψη του παραγωγικού κενού

Το ερώτημα για το πόσο ταχύς είναι ο περιορισμός του παραγωγικού κενού και ποιοί παράγοντες μπορούν να ενισχύσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα πρέπει να είναι κεντρικό στην προεκλογική συζήτηση.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Airbnb - ΑΑΔΕ: "Μπιλιετάκια" για 102 εκατομμύρια αδήλωτα εισοδήματα

Μέσα από ελέγχους που διενήργησε η ΑΑΔΕ το 2022 σε εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντόπισε 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων που δε δήλωσαν εισοδήματα εκατομμυρίων. Τα "μηνύματα" εν όψει της σεζόν

Αθήνα

ΑΑΔΕ: Στο “μικροσκόπιο” ο τζίρος μισθώσεων Airbnb - Εκτιμήσεις για “κουμπαρά” άνω των 3 δισ. ευρώ 

Ο φορολογικός μηχανισμός αξιοποιεί νέες έξυπνες τεχνικές διασταυρώσεων αλλά και νέα ελεγκτικά εργαλεία, αναχητώντας “μαύρες” πωλήσεις μέσω των social media (Facebook, Instagram).

"Καυτό" καλοκαίρι για τα τουριστικά καταλύματα τύπου AirBnB στην Ελλάδα – "Σάρωσαν" σε πανευρωπαϊκή ζήτηση το Φεβρουάριο

"Καυτό" καλοκαίρι για τα τουριστικά καταλύματα τύπου AirBnB στην Ελλάδα – "Σάρωσαν" σε πανευρωπαϊκή ζήτηση το Φεβρουάριο

Άμβλυνση της εποχικότητας δείχνει η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας πρώτη σε ζήτηση τον περασμένο Φεβρουάριο, περιμένει ένα δυνατό καλοκαίρι.

Αθήνα

Airbnb: Λήγει η προθεσμία για καταχωρήσεις και διορθώσεις - Τι προβλέπεται για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αποκτούν εισοδήματα από μισθώσεις τύπου "Airbnb" για να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία του 2022 στην ΑΑΔΕ. Τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Εικόνα από τη Πορτογαλία

Πορτογαλία: "Μάχη" με τη στεγαστική κρίση - Τερματισμός των golden visa, περιορισμός του Airbnb

Σειρά μέτρων από την Πορτογαλία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση, η οποία επηρεάζει πλέον όλες τις οικογένειες και όχι μόνο τις πιο ευάλωτες.

Άγιος Βαλεντίνος: Πιο ρομαντική χώρα του κόσμου η Ελλάδα - Σε ποιες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια

Άγιος Βαλεντίνος: Πιο ρομαντική χώρα του κόσμου η Ελλάδα - Σε ποιες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια

Η έρευνα της Airbnb για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποκαλύπτει τους πιο ρομαντικούς προορισμούς και κατοίκους. Που βρίσκεται η χώρα μας.

Σπίτια στην Αθήνα

Τι άλλαξε στη στέγαση το 2022

Στα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές τα ενοίκια έχουν απογειωθεί την ώρα που πέφτουν οι πραγματικοί μισθοί.

Airbnb

Airbnb: Κοινοποίηση πληροφοριών στην εφορία και παρακράτηση φόρου 21%, ζητά το Δικαστήριο της ΕΕ

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως η υπηρεσία βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων Airbnb θα πρέπει να κοινοποιεί στοιχεία από τα ενοικιαστήρια συμβόλαια και να παρακρατεί φόρο 21% από τα έσοδα ενοικίασης

Τουρίστες στην Αθήνα

Αθήνα, πόλη μόνο για τουρίστες;

Τα νέα ξενοδοχεία σε συνδυασμό με το Airbnb και τις επιχειρήσεις εστίασης που πολλαπλασιάζονται για να εξυπηρετήσουν τη διαρκώς διευρυνόμενη τουριστική αγορά, αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: "Φοροσαφάρι" για αδήλωτα εισοδήματα από μισθώσεις "τύπου Airbnb"

Η μέση τιμή βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι κατά 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που σημειώνεται σε επίπεδο μακροχρόνιας μίσθωσης, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να διαθέσουν τα ακίνητά τους στη βραχυχρόνια αγορά.

Airbnb

Airbnb: Αλλάζει την εμφάνιση των τιμών στην εφαρμογή μετά από παράπονα πελατών

Νέα εργαλεία τιμολόγησης και εκπτώσεων φέρνει η Airbnb παράλληλα με την αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης των τιμών στην εφαρμογή της. Τι ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Στο "μικροσκόπιο" ο τουρισμός της Αθήνας - Μπαίνουν κανόνες στο AirBnB

Ο ΣΕΤΕ, το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων σε κοινή προσπάθεια για την επανάκτηση της δυναμικής του προορισμού "Αθήνα". Τι συζητήθηκε στην ειδική εκδήλωση του Συνδέσμου για τα καταλύματα τύπου AirBnB.

Σαντορίνη

Airbnb: Καλοκαιρινή ανάκαμψη πάνω από τα επίπεδα 2019 - Η Ελλάδα ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες της ΕΕ

Διψήφια ποσοστά αύξηση της ζήτησης και των διανυκτερεύσεων για τη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Αθήνα συνεχίζει την ανοδική της πορεία μέχρι το τέλος του έτους.

Σπίτια στην Αθήνα

Airbnb: Αναβολή στα σχέδια για παρέμβαση - Οι τζίροι, οι αιτίες και οι πολιτικές κόντρες

Το ζήτημα των μισθώσεων τύπου Airbnb (βραχυχρόνιες μισθώσεις) αφορά άμεσα την αγορά ακινήτων, άπτεται του στεγαστικού ζητήματος, έχοντας σημαντικές προεκτάσεις σε θέματα ανταγωνισμού και φοροδιαφυγής.

Σπίτια στην Αθήνα

Ακρίβεια: "Πυροσβεστικές" κινήσεις στο μέτωπο της στέγης - Τι εξετάζει η κυβέρνηση για επιδόματα, Airbnb, αξιοποίηση κτιρίων

Καλπάζουν με βάση την ΕΛΣΤΑΤ τα κόστη στέγασης την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων δαπανά άνω του 40% του εισοδήματός του σε δαπάνες για την κατοικία.

Ακίνητα στην Αθήνα

"Όνειρο απατηλό" η απόκτηση κατοικίας για τους νέους

Οι τιμές αγοράς κατοικίας, η έλλειψη νέων κατασκευών, η εγκατάλειψη λόγω πολυιδιοκτησίας και άλλων λόγων κτιρίων, η εκτίναξη του κόστους κατασκευών, ο "αφανισμός" στέγης λόγω των πλατφορμών της οικονομίας του διαμοιρασμού (ενοικιάσεις τύπου Airbnb για τουριστική χρήση) έχει αναδείξει το στεγαστικό ζήτημα σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

Πολυκατοικία στην Αθήνα

Ένα σπίτι για τους νέους: Αυτή (θα) είναι προοδευτική πολιτική…

Όποιος ψάχνει σπίτι να νοικιάσει στην Αθήνα και, κυρίως, όποιος έχει ή γνωρίζει νέα παιδιά που θέλουν να ανοίξουν δικό τους σπίτι, έχει συνειδητοποιήσει πόσο τραγική είναι η στεγαστική πολιτική στην Ελλάδα.

Σε ποιον θα ανήκει η Αθήνα μετά την Πανδημία;

Σε ποιον θα ανήκει η Αθήνα μετά την Πανδημία;

Σταθερά υψηλά ενοίκια, σταδιακή ανάσταση Airbnb, πλειστηριασμοί και κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας. Oι 30ρηδες που μένουν με τους γονείς τους, θα φύγουν ποτέ από το πατρικό;