news 24/7

AIRBNB

Ακίνητα

Θεσσαλονίκη: Πώς "πεθαίνει" μέρα με τη μέρα το Airbnb- Άρον άρον στη μακροχρόνια μίσθωση

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη που είχαν προτιμήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση επιστρέφουν στη μακροχρόνια λόγω της πανδημίας. Οι τιμές πάντως παραμένουν ψηλά.

Ακίνητα

"Πόλεμος" Airbnb - ξενοδόχων

Η απάντηση του ΠΑΣΥΔΑ στο αίτημα της προσωρινής αναστολής των βραχυχρόνιων μισθώσεων που ζητούν οι ξενοδόχοι από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η εφαρμογή της Airbnb

Κορονοϊός: Συνεργασία Airbnb με ΕΟΔΥ

Η Airbnb συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ για να βοηθήσουν στην υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ήδη πάνω από 500 χώροι διαθέσιμοι στην Ελλάδα.

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, κατά τη διάρκεια μια παρουσίασης της εταιρίας

To Airbnb και η δεκαετία του share economy

Εάν υπάρχει ένα στοιχείο που κυριάρχησε στον χώρο της οικονομίας στη δεκαετία που δύει δεν είναι άλλο από αυτό του share economy. Γεννημένες στα τέλη της περασμένης δεκαετίας εταιρείες όπως η Airbnb και η UBER άλλαξαν τον τρόπο που κάνουμε διακοπές, τις μετακινήσεις μας και όχι μόνο.

Σπίτια στο Ναύπλιο

Προσφυγή και στο ΣτΕ κατά Airbnb

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε διατηρητέο κτίριο, προσέφυγε στο ΣτΕ, επιχειρώντας να ακυρώσει ως αντισυνταγματικές, αποφάσεις της ΑΑΔΕ που αφορούν στην ενοικίαση μέσω Airbnb. "Κινδυνεύει η ιδιοκτησία μου από αισθητικές παρεμβάσεις", αναφέρει στην αίτησή του, που απορρίφθηκε.

Airbnb

Η Airbnb χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες με deal 500 εκατ. δολαρίων

Η συμφωνία σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους που σχετίζεται με τη φιλοξενία της διοργάνωσης - Θα έχει ισχύ από την Ολυμπιάδα του Τόκιο και θα καλύψει πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες κατά τα επόμενα εννέα χρόνια.

Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Αναπάντεχη χορηγική συμφωνία ΔΟΕ - Airbnb

Η συμφωνία αφορά πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για τα επόμενα εννέα χρόνια και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους που σχετίζεται με τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Airbnb

AirBnb: Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη ζητούν να εξεταστεί η νομοθεσία για τη λειτουργία της πλατφόρμας

Καταγγέλλοντας ένα φαινόμενο «υπερ-τουρισμού» στις πόλεις τους, ζητούν από την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανέωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε να ρυθμισθεί αποτελεσματικότερα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι πλατφόρμες.

Πάνος Αλμυράντης

Πάνος Αλμυράντης: Το Airbnb πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες φορολογικής νομιμότητας

Το News 24/7 μίλησε με τον Πάνο Αλμυράντη για τα βραβεία Greek Hotel of the Year 2020, για το κλείσιμο της Thomas Cook, για το φαινόμενο του Airbnb, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο.

Το logo της Airbnb

Airbnb: Θα απαγορεύσει τα σπίτια που παρουσιάζονται ως μέρη για πάρτι

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ορίντα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, σε ένα σπίτι που είχε νοικιαστεί μέσω της Airbnb.

Ηλιοβασίλεμα στην πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας

Airbnb: Στους 5 πρώτους δημοφιλείς προορισμούς για το 2020 η Ρουμανία

Η Ρουμανία "είδε" αύξηση 298% σε ετήσια βάση σε όρους κρατήσεων, σύμφωνα με το Airbnb. Το φυσικό της περιβάλλον, η ιστορία των πόλεών της και η ύπαιθρος, την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων προορισμών.

Σπίτια στην Αθήνα

Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές αξίες: Τι αλλάζει σε ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου

Από λευκή κόλα ξεκινά η δεύτερη φάση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στην εμπορικές πριν από το τέλος του χρόνου. Στο στόχαστρο και οι μισθώσεις Air BnB αλλά και τα παραθαλάσσια οικόπεδα.

Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογία, Airbnb και επενδύσεις στη συνάντηση Σταϊκούρα-ΣΕΤΕ

Μείωση άμεσης και έμμεσης φορολογίας, φαινόμενο Airbnb, εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Airbnb

Στα ύψη τα ενοίκια λόγω Airbnb: Σε δύσκολη θέση οι φοιτητές - Η 5αδα με τις περισσότερες μισθώσεις

Αυξημένα έως και 30% αναμένεται να είναι φέτος τα ενοίκια σε σχέση με το 2016, για τους φοιτητές που θα αναζητήσουν κατοικία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Χανιά, περιοχές όπου το φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης ανθεί.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης για Airbnb: Παρανομία και φοροδιαφυγή δεν είναι ανεκτές

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό αλλά και υποχρεώσεις. Εξήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% και στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Κτήρια στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε εισόδημα από Airbnb

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb, ώστε να μην βρεθούν ενώπιον της εφορίας στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται, παρέχει η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Airbnb: Κέρδος 1,4 δισ. δολάρια σε ένα έτος για τους Έλληνες ιδιοκτήτες

Σε αντίθεση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα που διοχετεύουν τα χρήματα που παράγουν σε δραστηριότητες έξω από τις τοπικές κοινότητες, η δραστηριότητα της Airbnb ωφελεί άμεσα την τοπική κοινωνία των ιδιοκτητών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας μίσθωσης.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς

Καραμπελιάς: Από την Ομόνοια έως τα Πατήσια η Αθήνα έχει μεταβληθεί σε γκέτο

Ο κ. Καραμπελιάς ζητά την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους αλλά και την άσκηση έντονης πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Καμίνης "διόγκωσε το πρόβλημα", δήλωσε.

Τουρίστας πήγε στο Άμστερνταμ, ανακάλυψε ότι το Airbnb που έκλεισε ήταν κοντέινερ

Τουρίστας πήγε στο Άμστερνταμ, ανακάλυψε ότι το Airbnb που έκλεισε ήταν κοντέινερ

"Τέτοιου είδους παραπλανητικές δημοσιεύσεις δεν έχουν θέση στην πλατφόρμα μας και η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να μείνουμε μακριά από παρόμοια περιστατικά", απάντησε η Airbnb.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Μόλις το 5,3% των ενοικιαζομένων στην Αττική εμφανίζονται ως Airbnb

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι από την τεράστια ζήτηση ακινήτων από Κινέζους - Ζητούμενο από το κράτος, αφενός να κάνει ελέγχους ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, και αφετέρου οι τοπικές αρχές να προχωρήσουν σε δράσεις βελτίωσης της αισθητικής της πόλης.

Σπίτια στην Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Πρωτοβουλία κατοίκων: Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να νοικιάσει κάποιος διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών να μπουν κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση καθώς ότι 80% των κατοικιών νοικιάζεται από εταιρίες και μόνο το 20% ανήκει σε ιδιώτες.

Airbnb Φωτο Αρχείου

Σάλος από καταγγελίες για κάμερες σε διαμερίσματα Airbnb

Μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δημοσίευμα της SZ αποκαλύπτει την τραυματική εμπειρία μιας οικογένειας όταν διαπίστωσε ότι ο "Μεγάλος Αδελφός" είχε καταγράψει τα πάντα από τη διαμονή τους σε διαμέρισμα που είχαν μισθώσει.

Ο Γιάννης Ρέτσος στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Γιάννης Ρέτσος: Να μπουν κανόνες στο Airbnb

Όπως είπε, "στόχος είναι να εμπλουτιστεί το παραδοσιακό προϊόν με την ανάδειξη και νέων τουριστικών προορισμών στην χώρα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου".

Airbnb

AirBnb: Σε ποια πόλη της Ελλάδας το 95% των ενοικιαζόμενων πάει για βραχυχρόνια μίσθωση

Περιοχές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου το AirBnb και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σαρώνουν. Που υπάρχουν μόνο 9 σπίτια για μαχροχρόνια μίσθωση (και δεν είναι το Κουκάκι)

Ο Γιώργος Καμίνης

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του "φαινομένου Αirbnb"

Η πρώτη μεγάλη δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές που φέρνει η σύγχρονη τάση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας και στη λειτουργία της πρωτεύουσας, άνοιξε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, σε μία μεγάλη ημερίδα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Οία, Σαντορίνη

Η Σαντορίνη βουλιάζει από τους τουρίστες - Δώδεκα αριθμοί που τρομάζουν

Πίσω από το πιο διάσημο ελληνικό νησί, την Σαντορίνη, κρύβεται μια οριακή κατάσταση κυρίως σε υποδομές. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο δήμαρχος Θήρας είναι αποκαλυπτικά.