news 24/7

AIRBNB

Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογία, Airbnb και επενδύσεις στη συνάντηση Σταϊκούρα-ΣΕΤΕ

Μείωση άμεσης και έμμεσης φορολογίας, φαινόμενο Airbnb, εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Airbnb

Στα ύψη τα ενοίκια λόγω Airbnb: Σε δύσκολη θέση οι φοιτητές - Η 5αδα με τις περισσότερες μισθώσεις

Αυξημένα έως και 30% αναμένεται να είναι φέτος τα ενοίκια σε σχέση με το 2016, για τους φοιτητές που θα αναζητήσουν κατοικία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Χανιά, περιοχές όπου το φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης ανθεί.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης για Airbnb: Παρανομία και φοροδιαφυγή δεν είναι ανεκτές

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό αλλά και υποχρεώσεις. Εξήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% και στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Κτήρια στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε εισόδημα από Airbnb

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb, ώστε να μην βρεθούν ενώπιον της εφορίας στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται, παρέχει η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Airbnb: Κέρδος 1,4 δισ. δολάρια σε ένα έτος για τους Έλληνες ιδιοκτήτες

Σε αντίθεση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα που διοχετεύουν τα χρήματα που παράγουν σε δραστηριότητες έξω από τις τοπικές κοινότητες, η δραστηριότητα της Airbnb ωφελεί άμεσα την τοπική κοινωνία των ιδιοκτητών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας μίσθωσης.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς

Καραμπελιάς: Από την Ομόνοια έως τα Πατήσια η Αθήνα έχει μεταβληθεί σε γκέτο

Ο κ. Καραμπελιάς ζητά την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους αλλά και την άσκηση έντονης πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Καμίνης "διόγκωσε το πρόβλημα", δήλωσε.

Τουρίστας πήγε στο Άμστερνταμ, ανακάλυψε ότι το Airbnb που έκλεισε ήταν κοντέινερ

Τουρίστας πήγε στο Άμστερνταμ, ανακάλυψε ότι το Airbnb που έκλεισε ήταν κοντέινερ

"Τέτοιου είδους παραπλανητικές δημοσιεύσεις δεν έχουν θέση στην πλατφόρμα μας και η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να μείνουμε μακριά από παρόμοια περιστατικά", απάντησε η Airbnb.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Μόλις το 5,3% των ενοικιαζομένων στην Αττική εμφανίζονται ως Airbnb

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι από την τεράστια ζήτηση ακινήτων από Κινέζους - Ζητούμενο από το κράτος, αφενός να κάνει ελέγχους ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, και αφετέρου οι τοπικές αρχές να προχωρήσουν σε δράσεις βελτίωσης της αισθητικής της πόλης.

Σπίτια στην Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Πρωτοβουλία κατοίκων: Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να νοικιάσει κάποιος διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών να μπουν κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση καθώς ότι 80% των κατοικιών νοικιάζεται από εταιρίες και μόνο το 20% ανήκει σε ιδιώτες.

Airbnb Φωτο Αρχείου

Σάλος από καταγγελίες για κάμερες σε διαμερίσματα Airbnb

Μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δημοσίευμα της SZ αποκαλύπτει την τραυματική εμπειρία μιας οικογένειας όταν διαπίστωσε ότι ο "Μεγάλος Αδελφός" είχε καταγράψει τα πάντα από τη διαμονή τους σε διαμέρισμα που είχαν μισθώσει.

Ο Γιάννης Ρέτσος στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Γιάννης Ρέτσος: Να μπουν κανόνες στο Airbnb

Όπως είπε, "στόχος είναι να εμπλουτιστεί το παραδοσιακό προϊόν με την ανάδειξη και νέων τουριστικών προορισμών στην χώρα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου".

Airbnb

AirBnb: Σε ποια πόλη της Ελλάδας το 95% των ενοικιαζόμενων πάει για βραχυχρόνια μίσθωση

Περιοχές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου το AirBnb και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σαρώνουν. Που υπάρχουν μόνο 9 σπίτια για μαχροχρόνια μίσθωση (και δεν είναι το Κουκάκι)

Ο Γιώργος Καμίνης

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του "φαινομένου Αirbnb"

Η πρώτη μεγάλη δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές που φέρνει η σύγχρονη τάση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας και στη λειτουργία της πρωτεύουσας, άνοιξε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, σε μία μεγάλη ημερίδα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Οία, Σαντορίνη

Η Σαντορίνη βουλιάζει από τους τουρίστες - Δώδεκα αριθμοί που τρομάζουν

Πίσω από το πιο διάσημο ελληνικό νησί, την Σαντορίνη, κρύβεται μια οριακή κατάσταση κυρίως σε υποδομές. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο δήμαρχος Θήρας είναι αποκαλυπτικά.