Ο Χάρι άφησε πίσω 6.000.000 ευρώ το χρόνο όταν έφυγε από το Παλάτι

Ο Χάρι άφησε πίσω 6.000.000 ευρώ το χρόνο όταν έφυγε από το Παλάτι
Μετά την έξοδο από το Παλάτι, οι Μέγκαν και ο Χάρι είχαν αγχωθεί για τα οικονομικά τους και τότε ήλθε το deal των 87.570.000 ευρώ με το Netflix και αυτό των 21.020.000 ευρώ με το Spotify. YouTube

Όταν εγκατέλειψαν το Παλάτι ο Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ (το Δεκέμβριο του 2019) ο Πρίγκιπας είχε 8.420.000 ευρώ διαθέσιμα για να φτιάξει το μέλλον της οικογενείας του. Σήμερα εκτιμάται πως σε μια δεκαετία η περιουσία του ζεύγους θα 'χει φτάσει το 1.000.000.000.

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν, κατά μέσο όρο αυτό που περιγράφουν τα βρετανικά μέσα ως ‘η χειρότερη βασιλική κρίση των 85 τελευταίων χρόνων’. Όπως το Μπάκιγχαμ προετοιμάζεται να γιορτάσει το Platinum Jubilee (επέτειο 70 χρόνων βασιλείας της Ελισάβετ) το 2022, ως η μακροβιότερη μοναρχία όλων των εποχών, τα όσα ειπώθηκαν από τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ στη δίωρη συζήτηση που είχαν με τον Όπρα Ουίνφρι έγιναν ο τελευταίος λόγος που είχαν οι οργανώσεις κατά της μοναρχίας για να πουν πως ήλθε η ώρα της κατάργησης.

Ο Χάρι είχε ειδοποιήσει τη γιαγιά του για τη συνέντευξη, όχι όμως και το Παλάτι

Την επομένη της πρώτης προβολής όσων είχαν να πουν τα πρώην μέλη της βασιλικής οικογένειας (σε ό,τι αφορά τους τίτλους, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται) ο Χάρι ζήτησε από τον Ουίνφρι να διευκρινίσει πως ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ, μηδέ ο Πρίγκιπας Φίλιππος ασχολήθηκαν ποτέ με το χρώμα που θα είχε ο γιος του ζεύγους, Άρτσι. Έγινε γνωστό και ότι ο Χάρι έστειλε email στον πατέρα του (γιατί δεν απαντά στις κλήσεις του), στο οποίο εξήγησε όλους τους λόγους που έδωσε τη συνέντευξη. “Ο Πρίγκιπας Κάρολος έδειχνε απελπισμένος” είπε άνθρωπος του Παλατιού που δεν είχε να εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση τις 24 ώρες που ακολούθησαν των συνταραχτικών αποκαλύψεων, περί ρατσισμού, άρνηση παροχής προστασίας, αυτοκτονικής τάσης της Μέγκαν και των ανθρώπων του Θεσμού που αποφασίζουν για όλα.

Η Daily Mail έγραψε πως η Βασίλισσα αρνήθηκε να υπογράψει την απάντηση που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι επικοινωνίας. Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη και συζητήσεις της Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ. Άνθρωποι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν πως “υπήρχε ατμόσφαιρα έντονου προσωπικού σοκ και θλίψης” που ο Χάρι “ανατίναξε την οικογένεια του”. Σημειωτέον, η συνέντευξη προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το βράδυ της Δευτέρας 8/3, με τα media να ενημερώνουν πως ο Χάρι είχε μεν, ενημερώσει τη γιαγιά του -και με email τον πατέρα του-, αλλά όχι τους ανθρώπους του Παλατιού που έμαθαν τα καθέκαστα, όταν έκανε την ανακοίνωση η Ουίνφρι. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έλαβαν ένα link από τον υπεύθυνο του ΙΤ του Μπάκιγχαμ, για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη από τα laptop τους “ενώ εργάζονται από τα σπίτια τους”.

Το CBS έδωσε 6.7 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα της συνέντευξης

Η Όπρα Ουίνφρι έκανε την παραγωγή της συνέντευξης (δηλαδή, η εταιρία της Harpo Productions) που μνημονεύτηκε παγκοσμίως και μετά την πούλησε στο CBS, για το ποσό των 6.740.00 ευρώ. Το τηλεοπτικό δίκτυο χρέωσε 21.064 ευρώ κάθε διαφημιστικό σποτ (30”) που προβλήθηκε εκείνες τις ώρες. Mπροστά στις πιο ακριβές διαφημίσεις κάθε χρονιάς (είναι αυτές που προβάλλονται στο SuperBowl του NFL και κάθε μία, διάρκειας μισού λεπτού, κοστίζει 4.630.000 ευρώ) ήταν μια καλή τιμή. Προφανώς το CBS έλαβε χρήματα και από όποιο άλλο μέσο, όποιας χώρας ήθελε να προβάλει το περιεχόμενο. Ξεκαθαρίστηκε και πάλι πως το ζευγάρι δεν έλαβε χρήματα, για να καθίσει απέναντι στην Ουίνφρι.

Αυτό δεν ήταν το career high της Ουίνφρι

Οι 17.1 εκατομμύρια τηλεθεατές που ‘μάζεψε’ η Ουίνφρι, δεν ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό που είχε ποτέ συνέντευξη της. Παρ’ όλα αυτά έδωσε στην prime time του CBS το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν.

Σε ό,τι αφορά το ρεκόρ της εκατομμυριούχου παρουσιάστριας και τηλεοπτικής παραγωγού είναι τα 90 λεπτά της συζήτησης που είχε με τον Μάικλ Τζάκσον, στις 10/2 του 1993. Προβλήθηκαν στο ABC και είχε 62 εκατομμύρια τηλεθεατές. Όπως σημειώνουν οι LA Times εκείνη την εποχή οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν ως ισχυρότερο ανταγωνιστή τα καλωδιακά κανάλια (είχαν μπει στο 60% των νοικοκυριών). Τώρα υπάρχει το streaming. Από τη Δευτέρα 8/3 η συνέντευξη βρίσκεται και στο CBS.com. Δεν ‘μπήκε’ στη θυγατρική -video streaming- Paramount + του ViacomCBS, γιατί είναι ανταγωνιστικό με το Netflix, του οποίου μέλη είναι εδώ και κάποιους μήνες ο Χάρι και η Μέγκαν. Και τώρα ήλθε η ώρα να δούμε πώς ζει το ζευγάρι, μετά την επισήμανση πως με την εγκατάλειψη των υποχρεώσεων τους ως μελών της βασιλικής οικογένειας (και των τίτλων), δεν παίρνουν σεντ από το Παλάτι.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκοψε κάθε παροχή, αφότου έγινε ξεκάθαρο πως το ζευγάρι θα μείνει για πάντα στις ΗΠΑ. Έως τότε το ενίσχυε.

Η συμφωνία των Χάρι και Μέγκαν με το Netflix και το Spotify

Για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση θα χρειαστεί να επαναλάβουμε πως η Βασίλισσα έχει επιτρέψει στο ζευγάρι να κρατήσει τους τίτλους (Πρίγκιπας και Δούκισσα του Σάσεξ), όχι όμως να τους εκμεταλλεύεται (στη λίστα της ‘εκμετάλλευσης’ είναι και τα χρήματα που παίρνει κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας), μετά την απόφαση του να εγκαταλείψει τα πάντα και να ζήσει στις ΗΠΑ. Ο Πρίγκιπας Χάρι λοιπόν, εξήγησε στην Ουίνφρι ότι δεν θα είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει για την ασφάλεια της οικογένειας του, αν δεν είχε τα χρήματα που του είχε αφήσει η μητέρα του, Πριγκίπισσα Νταϊάνα. “Πιστεύω ότι είχε δει τι θα συμβεί” σχολίασε ο Χάρι.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έξοδο, το Σεπτέμβριο του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε τη συμφωνία που υπέγραψε με το Netflix, αξίας 87.570.000 ευρώ για την παραγωγή προγραμμάτων. Ένα μήνα μετά ανακοίνωσαν πως θα έχουν το δικό τους podcast στο Spotify (των 320 εκατομμυρίων χρηστών το μήνα), έναντι 21.020.000 ευρώ.

Ο Χάρι εξήγησε στην Ουίνφρι πως αυτά τα deals δεν έγιναν βάσει πλάνου που είχε κάνει με τη σύζυγο του “αλλά προέκυψαν ως προτροπές φίλου, όταν είχαμε αγχωθεί πως θα αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα”.

Πόσα χρήματα άφησε η Νταϊάνα στον Χάρι

Ο Πρίγκιπας Χάρι, όταν ήταν 4 χρόνων (1998) με τη μητέρα του Λαίδη Νταϊάνα. Στα 36 ομολόγησε πως αυτό που συνέβη στη Lady D ήταν ο λόγος που έφυγε από το Μπάκινγκχαμ. @2021 Steve Holland/Associated Press

 

H Telegraph αποκάλυψε πως η Λαίδη Νταϊάνα είχε αφήσει -στη διαθήκη της- το ποσό των 7.492.000 ευρώ στο Χάρι που μέσω επενδύσεων έγινε 8.420.000 ευρώ. Από τα 25α γενέθλια του άρχισε να λαμβάνει μέρος της κληρονομιάς. Στα 30 (το 2014) πήρε το πλήρες ποσό. Η περιουσία της ‘Lady D’, όταν σκοτώθηκε, ήταν 26.520.000 ευρώ αφορούσε το διακανονισμό του διαζυγίου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, στο πλαίσιο του οποίου είχε εισπράξει χρήματα, κοσμήματα και μετοχές. Το ποσό που πήρε ο Χάρι, το πήρε και ο αδελφός του, Ουίλιαμ.

Πριν την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα, το Δεκέμβριο του 2019 ο Χάρι πήρε και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το Δουκάτο της Κορνουάλης (ένα portfolio με γη και επενδύσεις που διαχειρίζεται ο Πρίγκιπας Κάρολος). Για να έχετε μια εικόνα, εκείνο το έτος το εν λόγω Δουκάτο έδωσε στην οικογένεια 25.050.000 ευρώ. Μοιράστηκε στους Κάρολο, Καμίλα, Χάρι, Ουίλιαμ και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, ο Χάρι έπαιρνε από την Κορνουάλη 5.800.000 ευρώ, ως ετήσιο επίδομα από την Κορνουάλη -για τις υποχρεώσεις του ιδίου και της συζύγου του, ως μελών της βασιλικής οικογένειας (δηλαδή, ρούχα, ταξίδια κλπ). O Πρίγκιπας έπαιρνε και ποσοστό από το Sovereign Grant, το φόρο των πολιτών για τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας κατά τις δημόσιες δουλειές. Συνολικά, το Παλάτι παίρνει 95.843.000 ευρώ, από αυτήν την ‘οδό’. Το 5% πήγαινε στην οικογένεια του Χάρι και αυτός το διέθετε σε ‘έξοδα γραφείου’.

Πριν περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, χρειάζεται να σημειωθεί πως ο Χάρι περιλαμβάνεται και στη διαθήκη της Ελισάβετ, η οποία έδωσε στους εγγονούς της να μοιραστούν το ποσό των 16.219.430 ευρώ, με τον αποχωρήσαντα να παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό -για να ισοφαρίσει όσα θα χάσει από την αδυναμία του να γίνει Βασιλιάς. Τέλος, υπήρχε και ο μισθός των 42.000 ευρώ το χρόνο, από την προϋπηρεσία του ως αρχηγός Βρετανικού Στρατού.

Ποια είναι τα εισοδήματα της Μέγκαν

Σύμφωνα με το Forbes η Δούκισσα του Σάσεξ έχει στο λογαριασμό της 1.683.000 ευρώ, από χρήματα που κέρδισε μέσω της δουλειάς της. Επίσης, έλαβε ποσό μεγαλύτερο των 42.088 ευρώ, για κάθε επεισόδιο το ‘Suits’ που προβάλλεται στο Netflix, ενώ παίρνει άλλα 67.342 ευρώ το χρόνο από χορηγίες και διαφημιστικά deals. Έχει υπολογιστεί πως πριν παντρευτεί είχε 4.202.000 ευρώ.

Ο Χάρι εκτιμάται πως θα γίνει το πιο πλούσιο μέλος της βασιλικής οικογένειας

Κατόπιν όλων αυτών, το Celebrity Net Worth ενημέρωσε ότι το ζευγάρι εκτιμάται πως θα γίνει το πιο επικερδές στην κατηγορία των celebrities, την προσεχή δεκαετία, όταν τα κέρδη θα έχουν φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια (841.775.000 ευρώ). Για την ιστορία, η περιουσία της Βασίλισσας (υπολογίζονται η γη που ανήκει στο στέμμα, η περιουσία που ανήκει στη βρετανική μοναρχία και το Δουκάτο του Λάνκαστερ) είναι στα 420.000.000 ευρώ, κατά το Forbes.

Το μέσο που υπολογίζει πόσα ‘βγάζουν’ οι celebrities έλαβε υπ’ όψιν και τα χρήματα που υπολογίζεται ότι θα πάρουν οι Χάρι και Μέγκαν από ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2020 με τη Harry Walker Agency (εταιρία μάνατζμεντ που διαχειρίζεται και τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα). Αυτή ζητάει 1.000.000 ανά ομιλία του Χάρι που έχει θέσει ως θέματα του ενδιαφέροντος του τη ψυχική υγεία και το πένθος.

Η έπαυλη που αγόρασαν ο Χάρι και η Μέγκαν, στην Σάντα Μπάρμπαρα. Realtor.com

 

Η νέα τους ζωή στην έπαυλη αξίας 16.920.859 ευρώ

Toν Ιούνιο του 2020 το ζευγάρι, ο γιος τους και τα δυο τους σκυλιά μετακόμισε σε έπαυλη 15.835 τετραγωνικών -σε έκταση 89.030 τετραγωνικών μέτρων. Είναι μεσογειακού στιλ, έχει εννέα δωματίων και 16 μπάνιων και βρίσκεται στο Mοντεσίτο της Καλιφόρνια -στη γειτονιά που μένουν και οι Αριάνα Γκράντε, Έλεν ΝτεΤζένερις και Γκουίνεθ Πάλτροου, κοντά στην παραλία της Σάντα Μπάρμπαρα. Πρόκειται για περιοχή με απομονωμένα κτήματα που εγγυώνται την απόλυτη ιδιωτικότητα. Στην κοινότητα των μόλις 14 σπιτιών, υπάρχει φύλαξη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Έως τον Ιούνιο του 2020 ο Χάρι και η Μέγκαν έμεναν στην έπαυλη (9 εκατομμυρίων ευρώ) που τους είχε παραχωρήσει ο μεγιστάνας της διασκέδασης, Τάιλερ Πέρι στο Μπέβερλι Χιλς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα