Έτοιμος να γίνει μούσκεμα, ο δήμαρχος του Λονδίνου

Έτοιμος να γίνει μούσκεμα, ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Τζόνσον δηλώνει έτοιμος να βρεθεί αντιμέτωπος με νερό υπό πίεση προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ακίνδυνο

O δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε έτοιμος να... εκτοξεύσουν εναντίον του νερό υπό πίεση προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Ο ιδιόρρυθμος δήμαρχος μόλις αγόρασε τρεις αντλίες νερού υπό πίεση για την πόλη του, παρά το γεγονός ότι η χρήση τους δεν επιτρέπεται στη Βρετανία, με εξαίρεση τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μετά τις ταραχές που συγκλόνισαν το Λονδίνο το 2011, το θέμα της χρήσης τους από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης τέθηκε από την αστυνομία. Η άδεια χρήσης τους εξετάζεται αυτή τη στιγμή από την υπουργό Εσωτερικών Τερέσα Μέι.

Όμως ο Μπόρις Τζόνσον δεν περίμενε να επιτραπεί επίσημα από τις αρχές προκειμένου να αποκτήσει τον εξοπλισμό αυτό. Αγόρασε από τη Γερμανία 3 αντλίες ρίψης νερού υπό πίεση, ενώ διαβεβαίωσε ότι «εξοικονόμησε 2,4 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ) στους κατοίκους του Λονδίνου».

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου LBC, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να αποδείξει» ότι οι αντλίες αυτές «δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε εάν δέχεται την πρόκληση να τον καταγράψουν οι κάμερες ενώ θα του ρίχνουν νερό από την αντλία. Αν και στην αρχή δίστασε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «κάνει τίποτα για να το αξίζει αυτό», ο 49χρονος τελικά αποδέχθηκε την πρόκληση αυτή.

«Μπορώ ήδη να φανταστώ τους υπευθύνους του γραφείου Τύπου μου να τραβούν τα μαλλιά τους. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνει» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι είναι οι δύο πολιτικοί που θεωρούνται ως οι πιθανότεροι υποψήφιοι να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην προεδρία του συντηρητικού κόμματος στην περίπτωση ήττας στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Κάποιοι εξέλαβαν την απόφαση του δημάρχου του Λονδίνου ως μια πρόκληση για την αντίπαλό του. «Όχι, όχι, όχι. Προσπαθούμε απλά να εξοικονομήσουμε χρήματα», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Τζόνσον όταν ο δημοσιογράφος του LBC τον ρώτησε για αυτό το θέμα.

SHARE:

24Media Network