Ο Ενρίκο Λέττα νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ο Ενρίκο Λέττα νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

O Ενρίκο Λέττα είναι ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός. Ποια τα νέα πρόσωπα που τοποθετούνται στα υπουργεία

Απέσυρε τις επιφυλάξεις του και συμφώνησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση ο Ενρίκο Λέττα, με την ορκωμοσία να αναμένεται την Κυριακή.

"Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση" χαρακτήρισε τη νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.

Από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών. Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο σημαντικό, επίσης, υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για προσωπικότητες που δεν είχαν έως τώρα καμία κυβερνητική εμπειρία.

Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.

Αύριο το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.

"Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης", δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

SHARE:

24Media Network