Ο Ερντογάν καλεί αρχηγούς κρατών στην πρώτη προσευχή – Απών ο Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν καλεί αρχηγούς κρατών στην πρώτη προσευχή – Απών ο Ιμάμογλου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Οι πρόεδροι κρατών, όπως το Αζερμπαϊτζαν και το Κατάρ αναμένεται να παραβρεθούν στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή της 24ης Ιουλίου στην Αγιά Σοφιά. Δεν θα παραστεί ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία και η τουρκική κυβέρνηση καλεί έναν μεγάλο αριθμό ηγετών να δώσουν το παρών.

Μετά την απόφαση μετατροπής της σε τζαμί, οι εργασίες συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς. Την πρώτη προσευχή θα τελέσει ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, περίπου 1.000 με 1.500 άτομα πρόκειται να παραστούν, ενώ αναμένεται να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Μάσκες, αντισηπτικά και χαλιά προσευχής θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες.

Εκτός από τον Ερντογάν, την 24η Ιουλίου πρόκειται να παραστούν στην Αγία Σοφία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), βουλευτές και μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αλλά και Τούρκοι υπουργοί.

Οι πρόεδροι των κρατών Αζερμπαϊτζάν και Κατάρ θα δώσουν το παρών στην πρώτη προσευχή.

Απών ο Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραστεί στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Έχοντας εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την Παρασκευή 24 Ιουλίου ο ίδιος θα βρίσκεται στην Άγκυρα, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα