Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη και αρχίζει σεισμικές έρευνες

Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη και αρχίζει σεισμικές έρευνες
Ο Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκικό Κοινοβούλιο AP

Εντείνει την πίεση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη. "Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα", τόνισε.

Η Τουρκία για πολλοστή φορά ανακοίνωσε ότι στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη προς υποστήριξη της αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης της Τρίπολης.

Την ανακοίνωση την έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου με θέμα την λιβυκή κρίση.

Από την Αγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Με τη συμφωνία αυτή, «δεν είναι πλέον δυνατόν, από νομικής απόψεως, να γίνουν έρευνες, εξορύξεις ή να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στις υφαλοκρηπίδες της Τουρκίας και της Λιβύης», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα