news 24/7

ΛΙΒΥΗ

Στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης

ΟΗΕ: "Σχέδιο συμφωνίας" για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

"Τα δύο μέρη συμφώνησαν να παρουσιάσουν το σχέδιο συμφωνίας στους αντίστοιχους ηγέτες τους και θα συνεδριάσουν και πάλι τον ερχόμενο μήνα" τονίζει ο ΟΗΕ. Τα επόμενα βήματα και οι πολιτικές συνομιλίες.

Ο Χρήστος Ροζάκης, η προσφυγή στη Χάγη για το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και η διαμάχη των "υπέρ" και των "κατά"

Ο Χρήστος Ροζάκης, η προσφυγή στη Χάγη για το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και η διαμάχη των "υπέρ" και των "κατά"

Οι πληροφορίες των "Παιχνιδιών Εξουσίας" επιμένουν πως το Μνημόνιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η Αθήνα θεωρεί βεβαία την αποστολή γεωτρύπανου από τον Ερντογάν σε χώρο και χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος.

Εορτασμός της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Παυλόπουλος: Καμία διαπραγμάτευση για το ψευτομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνάντηση Ερντογάν–Σάρατζ στην Κων/πολη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Από αιχμάλωτος του Χάφταρ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα

Από αιχμάλωτος του Χάφταρ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα

Πώς από αιχμάλωτος του Χάφταρ υψηλόβαθμος αξιωματικός του τουρκικού στρατού κατέληξε να είναι επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις για τα ΜΟΕ.

Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν: "Καταδικάζουμε τις παράνομες μεθοδεύσεις του στη Μεσόγειο"

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλ. Γεννηματάς απάντησε στους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι "η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο"

Η Λιβύη ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες εκεχειρίας του ΟΗΕ

Η Λιβύη ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες εκεχειρίας του ΟΗΕ

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη δήλωσε νωρίτερα πως το λιμάνι της Τρίπολης δέχθηκε επίθεση στο πιο πρόφατο επεισόδιο βίας στη μάχη για τον έλεγχο της έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών

Ο τρόπος αντίδρασης στην ανάρτηση από τον ΟΗΕ του Μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ απασχολεί έντονα την Αθήνα

Θέμα χρόνου η ανάρτηση, με διάφορες πλευρές να προτρέπουν την κυβέρνηση να καταθέσει συντεταγμένες για την ελληνική ΑΟΖ. Ξεκινά τη Δευτέρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα ΜΟΕ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τι γυρεύει ο Ερντογάν στην Αφρική;

Πώς η Τουρκία απλώνει τα διπλωματικά και οικονομικά της πλοκάμια στην Αφρική, τι κερδίζει η τουρκική οικονομία και ποιο αφήγημα του Ερντογάν εξυπηρετείται.

Τουρκία: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις ανάμεσα σε Καστελόριζο και Λιβύη

Τουρκία: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις ανάμεσα σε Καστελόριζο και Λιβύη

Η Άγκυρα δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εκτός από την ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

Λίβυος ανεμίζει την σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων τον Φεβρουάριο του 2013

Λιβύη: Συνομιλίες στη Γενεύη των στρατιωτικών εκπροσώπων Χάφταρ και Σάρατζ

Οι συνομιλίες είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και έχουν στόχο την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών και τη δημιουργία ενός μηχανισμού επιτήρησης της εκεχειρίας.

O Emmanuel Macron

Μακρόν: "Άλλα μας είπε ο Ερντογάν και άλλα κάνει - Στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη"

Ο Μακρόν κατηγορεί τον Ερντογάν για αθέτηση υποσχέσεων για τη Λιβύη. Καταδικάζει και πάλι "τις εισβολές και τις προκλήσεις της Τουρκίας" καθώς και το σύμφωνα με τον Σάρατζ για θαλάσσια σύνορα.

Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Μακρόν, στο Παρίσι

Με το βλέμμα στη Λιβύη, Μητσοτάκης- Μακρόν συζητούν και για φρεγάτες

Το μήνυμα ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, αλλά και για τα πρωτογενή, αναμένεται να “βγει” από τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη- Μακρόν. Αμυντική συνεργασία και η ενταξιακή πορεία Βόρειας Μακεδονίας- Αλβανίας επίσης στο τραπέζι

Κομισιόν

Μπορέλ: Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, η συμφωνία της Τουρκίας - Λιβύης είναι παράνομη

Σχετικά με τη Λιβύη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι "η ανακωχή κρέμεται από μια κλωστή", ωστόσο, εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη διάσκεψη του Βερολίνου "διπλωματική επιτυχία".

Εκεχειρία τέλος, προελαύνει ο Χάφταρ

Λιβύη: Εκεχειρία τέλος, προελαύνει ο Χάφταρ

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για πτήσεις που προσγειώνονται εδώ και μέρες σε αεροδρόμια της δυτικής και της ανατολικής Λιβύης, προμηθεύοντας τις αντιμαχόμενες πλευρές με όπλα και μαχητές.