Ο Ερντογάν ζήτησε τη σύλληψη του Ενές Καντέρ

Ο Ερντογάν ζήτησε τη σύλληψη του Ενές Καντέρ
O Ενές Καντέρ. AP

Να συλληφθεί ο Ενές Καντέρ ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος με τον παίκτη του NBA να απαντά ότι ο Ερντογάν δεν πιστεύει στην έννοια της ελευθερίας λόγου.

Τη σύλληψη του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως γνωστοποίησε ο παίκτης των Blazers. Ο Ερντογάν επικαλείται την προσβολή της προσωπικότητάς του με αφορμή όσα έχει πει ο Καντέρ για τον Τουρκο πρόεδρο.

Μιλώντας στο OPEN o μπασκετμπολίστας είπε οτι “ο δικτάτορας Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ούτε καταλαβαίνει την έννοια της ελευθερίας λόγου. Με απειλεί με σύλληψη και λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον μου, επειδή λέει οτι τον προσβάλλω. Κι όλα αυτά σε έναν παίκτη του NBA, όπως εγώ. Φανταστείτε τι κάνει σε αθώους πολίτες που δεν έχουν τα ίδια προνόμια ή τη δύναμη που έχω εγώ”.

“Πρόκειται για τεράστια κατάχρηση εξουσίας και απόλυτη περιφρόνηση της ελευθερίας” συνεχίζει ο Καντέρ. “Όσο θα συνεχίζει να καταπιέζει τους συμπατριώτες μου και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα συνεχίζω να τον αντιμάχομαι και να φωνάζω εναντίον του.Αυτό μου δίνει όλο και περισσότερους λόγους για να βγαίνω μπροστά” καταλήγει ο παίκτης του NBA.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα