Ο Γάλλος Spiderman “κατέκτησε” ένα από τα ψηλότερα κτίρια στο Παρίσι

Ο Γάλλος Spiderman “κατέκτησε” ένα από τα ψηλότερα κτίρια στο Παρίσι
Alain Robert AP

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους αναρριχητές του κόσμου. Με αφορμή τα 60α του γενέθλια αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο σκαρφαλώνοντας σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια του Παρισιού.

Είναι γνωστός και με το προσωνύμιο ο “Γάλλος Spiderman” και έχει σκαρφαλώσει σε μερικά από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου. Πρόσφατα και με αφορμή τα εξηκοστά του γενέθλια, έθεσε ως στόχο να αναρριχηθεί σε έναν ουρανοξύστη 48 ορόφων του Παρισιού.

Και τα κατάφερε. Ο Alain Robert ντυμένος στα κόκκινα, πανηγύρισε το Σάββατο, καθώς έφτασε στην κορυφή του Tour Total, στα 187 μέτρα.

“Ήθελα να στείλω στους ανθρώπους το μήνυμα, πως το να γίνεσαι 60 δεν σημαίνει τίποτα. Μπορείς ακόμα να αθλείσαι, να είσαι ενεργός, να κάνεις υπέροχα πράγματα”, είπε ο Robert, ο οποίος γιόρτασε τα 60 του χρόνια τον προηγούμενο μήνα. “Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πριν από μερικά χρόνια, πως όταν έκλεινα τα 60 θα σκαρφάλωνα σε αυτό το κτίριο. Η ηλικία των 60 στη Γαλλία, είναι συνώνυμη της συνταξιοδότησης και σκέφτηκα πως θα ήταν μια ωραία πινελιά“.

Alain Robert AP


Ξεκίνησε να σκαρφαλώνει το 1975 και προπονείτο σε λόφους, κοντά στην γενέτειρά του στο Βαλένς της Νότιας Γαλλίας. Γρήγορα κατάφερε να γίνει ένας από τους κορυφαίους στο είδος του.

Από τότε έχει αναρριχηθεί σε περισσότερα από 150 κτίρια στον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι – το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, στον Πύργο του Άιφελ αλλά και στην Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο.

Έχει συλληφθεί αρκετές φορές από τις αρχές ενώ δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, πέρα από τα ίδια του τα χέρια, ένα ζευγάρι ειδικά ορειβατικά παπούτσια και σκόνη κιμωλίας για να σκουπίζει τον ιδρώτα του.

Τον Οκτώβριο του 2018 συνελήφθη, αφού σκαρφάλωσε στο Πύργο Salesforce του Λονδίνου, ύψους 202 μέτρων, χωρίς σκοινί ή άλλον εξοπλισμό ασφαλείας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 τέθηκε υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, μετά από επιχείρηση σε κτίριο της Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους αναρριχητές της ανθρώπινης ιστορίας και, όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί, το μυστικό του έγκειται στην “απόλυτη συγκέντρωση”. “Στο παιχνίδι μου, υπάρχει από την μια πλευρά η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Η επιλογή είναι απλή. Ή φοβάσαι ή συγκεντρώνεσαι”.

“Πριν σκαρφαλώσω, φοβάμαι” έχει παραδεχτεί. “Αλλά μόλις τα δάχτυλά του πιαστούν από το πρώτο κράτημα, ο φόβος εξαφανίζεται. Μπαίνω σε έναν άλλον κόσμο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα