Ο Γενικός Γραμματέας του SPD ξεκινά αμέσως προεκλογικό αγώνα

Social Democratic Party, SPD, chairman Martin Schulz, right, and outgoing Secretary General Hubertus Heil, left, applaud to newly elected General Secretary Lars Klingbeil on the second day of the party's convention in Berlin, Friday, Dec. 8, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
Social Democratic Party, SPD, chairman Martin Schulz, right, and outgoing Secretary General Hubertus Heil, left, applaud to newly elected General Secretary Lars Klingbeil on the second day of the party's convention in Berlin, Friday, Dec. 8, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Για πιθανό προεκλογικό αγώνα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ

«Οι νέες εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο πάνω στο τραπέζι. Γι αυτό και ως γενικός γραμματέας θα ξεκινήσω αμέσως να προετοιμάζω ένα πιθανό προεκλογικό αγώνα», είπε ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

«Θέλουμε να επενδύσουμε εκατομμύρια στη εκπαίδευση. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη. Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στους τομείς της υγείας και της περίθαλψης. Μόνον εάν η καγκελάριος Μέρκελ στείλει το μήνυμα ότι θα μετακινηθεί σε αυτούς τους τομείς, θα έχουν νόημα οι περαιτέρω συνομιλίες. Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει για το περιεχόμενο αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Κλίνγκμπάιλ , διατυπώνοντας έτσι ορισμένους όρους-προϋπόθεση για τις συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (GroKo).

Ο γ.γ. του SPD είπε επίσης ότι ο τελευταίος μεγάλος συνασπισμός «παρέλυσε εντελώς την Γερμανία. Τα κοινά σημεία εξαντλήθηκαν και υπήρξαν σαφείς κλονισμοί της εμπιιστοσύνης», ανέφερε δε ως παραδείγματα την επιστροφή από τη μερική στην πλήρη εργασία και τη σύνταξη αλληλεγγύης.

«Αυτά τα σημαντικά θέματα η Μέρκελ τα εμπόδισε, παρά τις συμφωνίες. Γι αυτό και πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Ενα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα ήταν για παράδειγμα η ψήφιση από το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) Κόμμα του νόμου για το δικαίωμα επιστροφής από την μερική στην πλήρη απασχόληση τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο κ. Κλίνγκμπάιλ στην γερμανική εφημερίδα.

(Φωτογραφία: AP Images/Markus Schreiber)

SHARE:

24Media Network