Ο γερμανικός Τύπος για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο γερμανικός Τύπος για το εκλογικό αποτέλεσμα
CORRECTS ORIENTATION OF THE IMAGE - The Reichstag building which hosts the German parliament is mirrored in a puddle in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, when Germans election a new parliament. (AP Photo/Michael Probst) AP

Στην μεγάλη απώλεια ψήφων για την Μέρκελ, τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά του SPD, αλλά και τον θρίαμβο του ακροδεξιού AfD, στέκονται τα γερμανικά Μέσα

“Απαισιόδοξα” εμφανίζονται τα γερμανικά ΜΜΕ,  μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, που βρίσκει εντός του νέου κοινοβουλίου το ακροδεξιό AfD και ορατές τις δυσκολίες για σχηματισμό κυβέρνησης .

«Νίκη – εφιάλτης για την Μέρκελ» και «Μαύρη μέρα για τον Σουλτς» είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων της Bild για τα δύο κόμματα.

 

«Το τίμημα της επιτυχίας», είδε το περιοδικό Der Spiegel για την Καγκελάριο, ενώ σε άλλο δημοσίευμά του έκανε λόγο για μια «Νέα Γερμανία μετά τις εκλογές».

 

«Με τα κλάματα δεν αλλάζει τίποτα», έχει τίτλο η Süddeutsche Zeitung, η οποία χαρακτηρίζει την είσοδο της AfD στη Βουλή «ιστορικό βήμα προς τα πίσω» και σημειώνει ότι «αυτό που έρχεται δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια δοκιμασία για την δημοκρατία μας».

«Το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η κυρία Μέρκελ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, ενώ ο υπότιτλος γράφει: «Καταστροφή για την Χριστιανική Ένωση».

 

«Καλωσήλθατε στην αντιπολίτευση», είναι ο κεντρικός τίτλος στον ιστότοπο της Handelsblatt, ο οποίος αναφέρεται στο SPD και σημειώνει ότι η κυρία Μέρκελ δεν χρειάζεται απλώς νέο κυβερνητικό εταίρο, αλλά νέα πολιτική.

 

«Σοκ για το σύστημα», είναι ο τίτλος στον ιστότοπο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία κάνει λόγο για “Νίκη του CDU με μεγάλες απώλειες”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα