Ο Γιαϊτζί θέλει να αλλάξει όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος – Οι δύο εκτός τόπου και χρόνου προτάσεις του

Ο Γιαϊτζί θέλει να αλλάξει όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος – Οι δύο εκτός τόπου και χρόνου προτάσεις του
Τζιχάτ Γιαϊτζί Youtube @VATAN T.V

Ο "πολύς" Τζιχάτ Γιαϊτζί προτείνει να μην ξαναχρησιμοποιήσουν ξανά οι Τούρκοι τον όρο Αιγαίο Πέλαγος. Ποια ονόματα "προκρίνει".

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα να πλειοδοτούν σε εθνικισμό. Φυσικά ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, έστω και αν δεν βρίσκεται πλέον εν ενεργεία, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Αλλωστε μιλάμε για ένα εκ των εμπνευστών του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο Γιαϊτζί λοιπόν πρότεινε να αλλάξει όνομα το Αιγαίο Πέλαγος, ή, για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, οι Τούρκοι να πάψουν να χρησιμοποιούν τον όρο Αιγαίο ο οποίος φυσικά είναι ελληνικός.

Μάλιστα ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός ρίχνει στο τραπέζι και δύο πιθανά άλλα ονόματα που μπορούν να χρησιμοποιεί η Τουρκία. Ο ένας είναι το “Θάλασσα των Νήσων” και το άλλο “Βόρεια Μεσόγειος”.

Προφανώς, αυτές οι θέσεις δεν εκφράζουν, επισήμως τουλάχιστον, την τουρκική κυβέρνηση αν και κανείς δεν πρέπει να ορκίζεται όταν έχει να κάνει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Μάιο ο Γιαϊτζί παραιτήθηκε από το στράτευμα μετά από δυσμενή μετάθεση. Οι κακές γλώσσες λένε ότι πίσω από την ενέργεια της δυσμενούς βρίσκεται ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα