Ο Γκουτέρες απέσυρε το άνευ υπόστασης έγγραφο Έιντε για το Κυπριακό

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες AP

Επιστολή Γκουτέρες στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη: "Λαμβάνω υπόψη τις ανησυχίες σας και αποσύρω το έγγραφο Έιντε", αναφέρει μεταξύ άλλων

Απαντητική επιστολή για το ζήτημα του εγγράφου Έιντε, από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έλαβε το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο κ. Γκουτέρες, απαντώντας στην επιστολή που του έστειλε ο κ. Αναστασιάδης το περασμένο Σάββατο -στην οποία τόνιζε ότι το κοινό έγγραφο που συνέταξε ο ειδικός απεσταλμένος του για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δεν μπορεί να έχει την όποια υπόσταση- αναφέρει ότι λαμβάνει υπόψη του τις ανησυχίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και γι' αυτόν τον λόγο αποσύρει το έγγραφο.

Σχετικά με την παρουσία του γγ του ΟΗΕ την προσεχή Παρασκευή στη Διάσκεψη έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές αποφάσεις.

(Φωτό: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς έγγραφο αρχίζει σήμερα η διάσκεψη για το Κυπριακό

Έκκληση ΗΠΑ για συμβιβασμό στο Κυπριακό

'Μοναδική ευκαιρία' χωρίς εγγύηση επιτυχίας για το Κυπριακό, η Ελβετία

SHARE: