Ιμάμογλου: “Σηκώνει το γάντι” και δίνει ραντεβού με το λαό της Κωνσταντινούπολης στο δρόμο

Ιμάμογλου: “Σηκώνει το γάντι” και δίνει ραντεβού με το λαό της Κωνσταντινούπολης στο δρόμο
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε συγκέντρωση υποστηρικτών του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος AP

Μετά την απόφαση για τη φυλάκισή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετρά τις δυνάμεις του για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Ο κύβος για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόφαση για φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου ερίφθη.

Ηδη, από το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μετρά τις δυνάμεις του και υπολογίζει αν τα κουκιά για μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία της Τουρκίας τού βγαίνουν.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο κ. Ιμάμογλου έδωσε ραντεβού με τους οπαδούς για την Πέμπτη το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Η σημερινή απόφαση είναι μία επίθεση ενάντια στη θέληση εκατομμυρίων πολιτών αυτής της πόλης που εξέλεξαν δημοκρατικά το δήμαρχό τους πριν από τρία χρόνια. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει” έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter o Iμάμογλου.

Ο δημοφιλής Κεμαλιστής πολιτικός φιλοδοξεί κάτω από μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του να ενώσει το σύνολο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ακόμα και τα κόμματα των πρώην πιστών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπαμπατσάν και Νταβούτογλου.

Η Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του Καλού Κόμματος ήδη εξέφρασε την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου της Πόλης.

Την Τετάρτη, τέλος, ο Ιμάμογλου βρέθηκε στο Σινάν Ερντέμ και παρακολούθησε δια ζώσης το παιχνίδι της Εφές με την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα. Το ότι αποθεώθηκε από το κοινό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα