Ο Καναδάς ετοιμάζει αντίποινα στις ΗΠΑ, μετά τους νέους δασμούς Τραμπ

Ο Καναδάς ετοιμάζει αντίποινα στις ΗΠΑ, μετά τους νέους δασμούς Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Τραμπ αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου δασμούς 10% στο καναδικό αλουμίνιο. "Αδικαιολόγητη και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει την απόφαση ο Καναδάς.

Η κυβέρνηση του Καναδά χαρακτήρισε την Πέμπτη (06/08) «απαράδεκτη» την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει εκ νέου δασμούς 10% στο καναδικό αλουμίνιο και ξεκαθάρισε ότι έχει πρόθεση να επιβάλλει με τη σειρά της «αντίμετρα» ίσης αξίας.

«Η ανακοίνωση που έγινε από τις ΗΠΑ την 6η Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς σε ορισμένα καναδικά προϊόντα αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφαλείας, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», τόνισε η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. «Σε αντίδραση στους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς, ο Καναδάς έχει την πρόθεση να επιβάλει γρήγορα αντίμετρα ίσης αξίας», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδησεων, η Φρίλαντ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραμένει αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δασμοί θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τις οικονομίες των δύο χωρών, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς στο εισαγόμενο καναδικό αλουμίνιο και στον εισαγόμενο καναδικό χάλυβα το 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα