Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί, εκτελεί και τώρα πάει για σκι

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί, εκτελεί και τώρα πάει για σκι

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας εγκαινίασε το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, αφού επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις

To πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο στην ανατολική επαρχία Wonsan είναι και το πρώτο που άνοιξε στη Βόρεια Κορέα.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ καμαρώνει για το χιονοδρομικό της κέντρο και φυσικά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχασε την ευκαιρία να το εγκαινιάσει, την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε το θέρετρο "Masik Pass" και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, τραβώντας για ακόμα μια φορά τα φλας πάνω του. Αυτή τη φορά δεν εκτέλεσε κάποιο θείο του.

Ανέβηκε στο τελεφερίκ και ενημερώθηκε για τις 10 πίστες που διαθέτει το χιονοδρομικό, αλλά δεν έκανε σκι ο ίδιος μιας και ακόμα δεν ξέρει. Θα μάθει όμως.

Ο 30χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν σπούδασε στη Βέρνη της Ελβετίας και έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως λατρεύει τα χιόνια.

Τον περασμένο Αύγουστο η Ελβετία είχε μπλοκάρει την πώληση εξοπλισμού αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ για το νέο χιονοδρομικό κέντρο στη Βόρεια Κορέα. Φαίνεται, όμως, πως ο Κιμ δε δυσκολεύθηκε για να βρει αλλού τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιος τον βοήθησε.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε ότι θα επιδιώξει βελτίωση των σχέσεων της Πιονγιάνγκ με τη Σεούλ, καλώντας τη Νότια Κορέα να κάνει ανάλογα βήματα.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη της Βόρειας Κορέας, προειδοποιώντας ακόμα και για πυρηνική καταστροφή στην κορεατική Χερσόνησο, σε περίπτωση πολέμου. Τόνισε μάλιστα ότι ακόμα και οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αλώβητες από αυτή τη σύγκρουση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε και στην εκτέλεση του θείου του Τζάνγκ Σονγκ Τάεκ με την κατηγορία της προδοσίας και της διαφθοράς. Είναι η πρώτη φορά που ο βορειοκορεάτης ηγέτης επέκρινε δημόσια το θείο του, χαρακτηρίζοντάς τον "απόβρασμα". Τέλος, όπως είπε, ο τουρισμός θα είναι ο πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

(Με πληροφορίες από Telegraph)

SHARE:

24Media Network