Ο κυβερνήτης του Τέξας υπόσχεται να κατασκευάσει ξανά “αντιμεταναστευτικό” τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Ο κυβερνήτης του Τέξας υπόσχεται να κατασκευάσει ξανά “αντιμεταναστευτικό” τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Τείχος Μεξικό-ΗΠΑ Youtube

Υπόσχεση να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιό του για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, έδωσε ο κυβερνήτης του Τέξας. Πρόκειται για μια από τις βασικές υποσχέσεις της εκστρατείας του Τραμπ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιό του για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και αυτής της πολιτείας στις νότιες ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Καταγγέλλοντας μια «ανεξέλεγκτη» παράνομη μετανάστευση και ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων ενίσχυσης των αστυνομικών μέσων για τη σύλληψη των μεταναστών, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης είπε πως θα επιθυμούσε την επανάληψη των εργασιών, που είχαν ξεκινήσει υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και είχαν διακοπεί την πρώτη ημέρα της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Ο Γκρεγκ Άμποτ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν ανέφερε, εντούτοις, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά του για την κατασκευή αυτού του τείχους ούτε μίλησε για τις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με την εφικτότητα ενός τέτοιου σχεδίου για το Τέξας, καθώς ένα τμήμα των εδαφών στα σύνορα ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή σε ιδιώτες.

Η κατασκευή ενός «αντιμεταναστευτικού» τείχους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ήταν μία από τις βασικές υποσχέσεις της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο φράκτης, μήκους περίπου 3.200 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, θα προστάτευε, σύμφωνα με τον ίδιο, τη χώρα από τους παράτυπους μετανάστες, εγκληματίες και διακινητές ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα